Настроенията в грима на лято 2020

След дългите месеци на крантина всички очакваме с нетърпение лятото и свободата да си върнем нормалния живот и солта му - веселите забавления. А какво е купонът без нова и смела грим визия? За да бъдем модерни и красиви, подбрахме някои от последните тенденции в декоративната козметика.

Цветове и характер на лятото

За лято 2020 модерни са колоритните, смели, иначе казано - крещящи окраски. На висока почит при световните трендове са неоновите цветове. Актуални са небесно синьо, жълто, лавандула, праскова, диня. Който и нюанс да използваме, няма да сгрешим. Целта е да подчертаем своята волна натура, пълна с енергия и свежест. Подготвяме се и за нетрадиционни комбинации.

Преди да оформим грима обаче трябва да си зададем въпроса какво искаме да (по)кажем на другите чрез него. Най-малкото да ни обърнат внимание и да се заредят с нашето настроение.

Лицето - сияние и блясък

Ако искаме кожата на лицето ни да възхити всички със сияние и съвършенство, да излъчваме свежест и младост, въоръжаваме се с подходящите средства - фон дьо тен и основа 2 в 1, хидратираща или блестяща пудра. Не е необходимо да нанасяме пудра върху цялото лице. Може да акцентираме само върху скулите. Така ще ги подчертаем и ще ги направим кадифени, целунати от слънцето.

Акцентите в летния руж, червило и спирала

Ружът трябва да е топъл. Модерните цветове: прасковено и розово. Разнасяме ружа в горната част на бузите и продължаваме през слепоочията, леко маркираме външните ъгли на очите и извивката под веждите, след което се качваме с четката към двата края на челото. Плавно и естествено.

Устните са сочни и влажни. Декорираме ги с гланц, балсам с лек нюанс или нежно червило-гланц в цвят диня или бонбонено розово. Стратегията ни е максимален обем.

Спиралата за мигли е цветна. Синя, розова, жълта, лилава, оранжева или зелена - всичко е позволено, защото нашата запазена марка това лято е НАСТРОЕНИЕТО. Целта е да избягаме от строгостта и подредеността във визията и в живота. Да счупим рамките на собствените си ограничения и комплекси. 

Сенките - летен коктейл от цветове

Сенките за очи олицетворяват свободата и неограничеността на въображението ни. Небесно синьо, жълто, розово, прасковено, зелено, лавандула. Тенденция в нанасянето на монохроматичните сенки е, след като оцветим горния клепач да продължим нанасянето с акцент в долния вътрешен ъгъл на окото. По-смелите могат да експериментират с цветови заигравки, различно нанесени върху клепачите. Например единият клепач може да бъде розов със син вътрешен ъгъл, а клепачът на другото око да е син с розов вътрешен ъгъл. Ексцентричното съчетание на 3-4 цвята грим върху очите е само за най-артистичните и диви натури. 

Очната линия - цветна и динамична

Наблюдава се промяна в цвета и позицията на очната линия. Тя вече не е плътно над миглите на горния клепач, а… в средата му. Бяла, синя или оранжева - според вкуса. Графиката на линията е хоризонтална или дъга. 

Веждите запазват широките си размери. Рошави и естествени, без фини и строги линии. Гелът за вежди ще ги подчертае и направи послушни като ги задържи разресани нагоре.

За да направим вида си още по-закачлив, можем да използваме бижута за лице във вид на малки камъчета, цветчета или капчици. Може да поставим и брокат, но внимание - не върху клепачите, а върху веждите, устните и бузите или по моста на носа. 

Тенденциите в модата са многопосочни. Те ни дават възможност да променяме визиите и да се чувстваме част от вечно движещия се свят. Разбира се, много от последните писъци на модата в грима са абстрактни като гримьорите, в чието съзнание живеят няколко души. Дали ще им се доверим, или ще вземем онова, което ни харесва от т. нар. тенденции, зависи само от нас. Най-важното е да се харесваме, да бъдем в хармония със себе си и да крачим с високо вдигната глава.

 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!