Козметика с мицели - какво не знаем за нея?

Мицеларната козметика се превърна в истинска сензация. Първият си пробив направи с незаменимите течности за премахване на грим. Днес на пазара има редица средства от този тип, включително шампоани и балсами. На какво обаче се основава успехът на това явление?


Защо препаратите, съдържащи тези мистериозни мицели, се считат за по-добри от другите? Много хора все още смятат, че вода и сапун са достатъчно ефективни за прочистване на епидермиса. Разбира се, кожата не може да остане немита, но такава комбинация нарушава нейното pH, което води до усещане за стягане, сърбеж, зачервяване и дразнене. Всички тези симптоми могат да бъдат избегнати благодарение на мицелите.

Какво представляват мицелите?

Те често са наричани ​​нежни вълшебни сфери, тъй като съчетават всички положителни качества, които очакваме от почистващите продукти.

Мицелите са химични съединения под формата на микроскопични сферични частици, състоящи се от две части - хидрофилна и липофилна. Първата, водната, привлича влагата и в същото време отблъсква мазнините. Втората, мастната, прави точно обратното - комбинира се с подобни на себе си вещества, т.е. остатъци от себум и козметика, включително и водоустойчиви. Затова и не е никак изненадващо, че първото приложение, с което мицелите станаха популярни, е премахването на грима.

Мицеларните води са известни със своето бързо и благотворно действие, където молекулите действат като магнит. Липофилният слой привлича остатъци от грим и себум, произвеждани от кожата, докато хидрофилният разтваря прах, мръсотия и всякакви други примеси по лицето.

За кого е подходяща мицеларнaтa козметика

Мицелите работят изключително ефективно, но в същото време нежно. Благодарение на това продуктите, които ги съдържат, са идеални не само за хора с нормална и безпроблемна кожа, но и за тези с чувствителна и силно реактивна. Въпреки минималния и неуловим за човешкото око размер, частиците привличат нежелани вещества с титанична сила. Ето защо, когато премахвате грима си, вече не е необходимо да търкате кожата, както преди. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете накиснат памучен тампон върху лицето си, да го задържите за известно време и след това да го местите с фино движение. Не предизвиква никакво дразнене! Можете да сте сигурни, че всички примеси ще останат върху памучния тампон.

Почистване и грижа в едно

Друго предимство на мицеларните течности е, че те наистина са многофункционални. Не само перфектно измиват замърсяванията и грима, но и се грижат за състоянието на кожата. Повечето от тях съдържат полезни компоненти като хидратираща хиалуронова киселина, успокояващ и омекотяващ пантенол или алантоин, както и подхранващи комплекси от витамини и минерали. Регенериращите растителни екстракти с широк спектър на действие са също толкова ценни - екстрактът може да бъде избран точно за нуждите на вашата кожа.


В допълнение към леките води, които се характеризират с минимално съдържание (или пълно отсъствие) на аромати, оцветители и консерванти, можете да избирате сред: модерни мицеларни кремове, гелове, тоници, пяни, емулсии и овлажняващи лосиони. Подобна функция се изпълнява и от напоени мицеларни кърпички - идеални за бързо премахване на грима, например при пътуване.

Нови и практични открития

Доскоро мицелите се свързваха само с продукти за премахване на грима. Козметичната индустрия обаче отиде крачка напред. Производителите предлагат вече и мицеларни лосиони за интимна хигиена. Те лесно почистват дори и най-чувствителните зони, допълнени са например с млечна киселина, успокояваща роза или възстановяващо алое.


Друг хит са мицеларните шампоани. Те имат лека текстура и без да натежават на косата я измиват цялостно. В същото време се грижат за правилното pH на скалпа, не изсушават и подхранват. Хората, които са чувствителни към SLS и SLES и са склонни към дразнене, парене и сърбеж, трябва задължително да пробват такъв тип козметика за коса. Този вид продукти са толкова деликатни, че можете да ги използвате дори всеки ден.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!