Лед за лицето: ползи и как да го прилагаме?

Ледените терапии са основен акцент в грижата за кожата от известно време и голям брой известни личности твърдят, че това им помага в борбата с фините линии и бръчки, изглажда повърхността на лицето и му придава здравословна сияйност. Какви са ползите от леда и може ли да ни помогне да подобрим състоянието на епидермиса си? Заредете формите във фризера и да започваме!

1. Озарява кожата

За да придадете на лицето си хидратиран блясък, поставете няколко кубчета лед в малка кърпа. Разтрийте цялата повърхност на лицето със студения компрес. Щом започнете да чувствате прохлада, значи кръвоносните съдове се свиват. По този начин притокът на кръв се увеличава, а вие получавате красив, сияен вид.

2. Успокоява раздразненията

Нужни са ви същите средства като тези горе - кърпа за лице и малко лед. Сами ще забележите как епидермисът се успокоява, а зачервяването и възпалението, предизвикано от пъпки, намалява. Важно е всеки път да използвате чиста кърпа, за да предотвратите разнасянето на бактерии.

3. Намалява подпухналостта под очите

Торбички под очите - най-омразният проблем на много момичета! Направете студен компрес (можете да използвате само едно кубче) и нежно потупвайте областта под очите. Свиването на кръвоносните съдове предотвратява подуването. Ако искате да се възползвате максимално от леда, можете да поставите две торбички зелен чай, резенчета краставица или любимите си пачове за няколко минути във фризера.

4. Помага при омазняванe

Ако имате мазна кожа, масажирайте лицето си с кубче лед, за да намалите разширените пори. Това ще допринесе за намаляване производството на себум. Можете да използвате леда и за да подготвите кожата преди нанасяне на грим. Епидермисът става плътен и по-хидратиран, което позволява съвършено и гладко разнасяне на основата за грим.

5. Подпомага абсорбцията на козметика

Ако искате да получите максимума от продуктите в ежедневната си рутина и те да проникнат в по-дълбоките слоеве на кожата, след като ги нанесете направете масаж с ледено кубче. Студената температура стеснява капилярите, създавайки “издърпващ” навътре ефект.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!