Какво не знаем за кърпичките за премахване на грим?

Кърпичките за премахване на грим са един от най-популярните почистващи продукти. Те са незаменими в кризисни ситуации, действат бързо и ефективно ... Момент, сигурни ли сте? На 100% ли сте убедени, че те са полезни за вашето лице?

На всеки се е случвало да е толкова уморен, че да няма нито сили, нито желание да извърши цялостно премахване на грима. Най-лошото, което можете да направите е да заспите с декоративната козметика по лицето си - в този случай кърпичките изглеждат добър вариант. Просто забърсвате кожата за 3 секунди и готово - красиво и на пръв поглед чисто лице. За съжаление, това не е точно така.

Кърпички за премахване на грим - помощник или вредител

Свойствата на този тип продукти винаги са ви изглеждали вълшебни? Те са бързи и ефективни. Защо тогава да се занимавате изобщо с цялостно и многоетапно почистване? Оказва се обаче, че често тези средства не само, че не почистват добре грима, а само го размазват. Според много специалисти, те дори втриват декоративната козметика дълбоко и запушват допълнително порите. Там тя се комбинира с останалия себум, мръсотия и прах, утаени по кожата през деня. Това е бърза стъпка към възпаление и появата на пъпки или дори акне.

Самото търкане на епидермиса е неприемливо. Ако използвате кърпичките за премахване на грим редовно, можете да предизвикате дразнене под формата на зачервяване или дори спукване на капиляри. Податливата и чувствителна тъкан също може да се разтегне и да започне да отслабва - така почистването с тези средства би довело до по-бързо образуване на бръчки около очите.

Въпреки това, не демонизирайте този аксесоар напълно. Кърпичките за отстраняване на грим са идеални за почивки, къмпинг или при обстоятелства, когато имате затруднен достъп до вода. Може би дори са по-добрият вариант от мицеларна вода, която никога не трябва да се оставя немита върху кожата.

Внимавайте за консерванти, детергенти и алкохол

Обикновено не мислим за това, но какво точно съдържат кърпичките за отстраняване на грим? Поради факта, че са напоени, те трябва да бъдат добре консервирани, така че да не се разпадат вътре в опаковката. Към това се добавя и наличието на агресивни детергенти и алкохол. На практика това означава, че вредните вещества имат постоянен контакт с кожата, което може да я раздразни, изсуши и дори да повлияе за по-бързото ѝ стареене. Нещо повече, тъй като след като използваме такъв продукт, обикновено не изплакваме лицето с вода, неблагоприятните компоненти остават върху него в продължение на часове. Все едно да използвате сапун, да го разпените по кожата и да не изплакнете. Не звучи добре, нали?

Сред консервантите можете да намерите и други химикали, които отделят токсичен формалдехид - струва си да сте наясно с това и да търсите екологични и възможно най-естествени опции.

Алтернатива на кърпичките за премахване на грим

При нормални условия винаги почиствайте лицето си по стандартен начин. В момента най-популярният метод е този с използването на хидрофилно масло в първата стъпка и деликатен гел или безалкохолна пяна - във втората. След това е необходимо да възстановите епидермиса до правилното pH с тоник и чак тогава може да преминете към козметиката за грижа за кожата, като крем или серум.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!