Ползите на оризовата вода, за които не сте подозирали

Ако сте сред експериментаторите и обичате да изпробвате нови козметични рецепти, то е време да обърнете внимание на компонент, който срещате всекидневно в кухнята. Оризовата вода стои в основата на много японски и корейски козметични продукти, а освен това е супер лесно да направите такава вкъщи. Тя хидратира, изсветлява и има противовъзпалителни свойства.

Приготвянето ѝ? Повече от лесно и всеки го е правил. Единственото, което трябва да направите е да поставите ориз в чиста вода за 15-30 минути. Някои предпочитат да оставят водата да престои още 24-48 часа, за да ферментира, но това не е от голямо значение, а само въпрос на личен избор.

Как действа?

1. Почистващо средство
След като сте отстранили грима с почистващо масло, потопете памучен тампон в оризова вода и нанесете върху цялото лице. Оставете да изсъхне естествено, без да подсушавате с кърпа. При редовна употреба ще забележите как кожата ви е станала много по-мека и сияйна.

2. Хидратира
Оризовата вода помага за овлажняването на сухотата, предизвикана от действието на SLS - почистваща съставка, намираща се в повечето козметични продукти.

3. Успокоява кожата, склонна към акне
Ако опитвате да се справите със зачервяването и възпаленията, включете оризовата вода в ежедневната си грижа. Използвайте я вместо почистващо средство или тонер.

4. Подсилва увредената коса
Ако дължините ви са изтощени и често кичурите имат собствена идея къде да застанат, вече се досещате, от какво точно имате нужда. След измиване с шампоан и овлажняване с маска, полейте с оризова вода. Масажирайте нежно скалпа и дължините. Правете това веднъж или два пъти седмично и прическата ви ще възвърне мекотата и блясъка си.

5. Облекчава слънчевото изгаряне
Ако сте сред избраните (колкото и да не ви се иска), които лесно изгарят, оризовата вода е чудесен начин да донесете облекчение на кожата си. За да се възползвате напълно от успокояващото ѝ действие, поставете я за кратко в хладилника. Нанасяйте върху лицето и тялото с помощта на памучен тампон.

И въпреки, че това е най-лесната за приготвяне домашна козметика, която сме срещали, ако ви омръзне честото похапване на ориз, огледайте се за продукти, чийто състав включва оризова вода.

А сред тях любимите ни са:

Памучна маска за лице Tony Moly: https://makeup.bg/product/182599/
Почистваща пяна за лице Holika Holika: https://makeup.bg/product/348070/
Балсам за суха коса Barwa Natural Rice: https://makeup.bg/product/384554/

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!