Бюти рецепта против стрес

Стресът е враг номер едно на здравето и красотата. В периода, в който целият свят е притихнал, заплашен от последствията на непознатия до момента вирус, жените имаме стара, изпитана рецепта за справянето със страха от неизвестността, а именно - красотата. 

Наричат ни слабия пол, заради физиката, нежността и финеса, които отличава момичетата от грубата сила и едрата фигура на мъжете. Ние обаче си знаем, че дори в тялото на най-миниатюрното джобно гадже може да се крие силен и властен пълководец. Изглеждаме смели и независими, но не ни питайте как го постигаме. Пред какви вътрешни борби и противоречия се изправяме, за да преодолеем конкретен проблем или комплекс.

Красиви у дома

Въпреки всичко, напук на ситуацията, трябва да се вземем в ръце. Да покажем на себе си и всички, че мислим позитивно и стремежът към красотата ще спаси света. Затова, мили дами, днес ви предлагаме нашата антистрес рецепта.

Няма причина да променяме навиците си. Сутрин, след като отворим очи, с радост ще се насладим на сутрешния си тоалет, вземайки душ с ароматен душ гел. Без измиване на косата, къпането не е 100% пълноценно. Ще се потопим в силната прегръдка и ласката на свежестта, щом се доверим на нежен и същевременно грижовен шампоан за коса. Той интензивно ще овлажни кичурите, ще ги направи копринено меки. Деликатната консистенция ще обгърне скалпа с богата пяна и усещане за несравним комфорт и лекота. Намазването на тялото с хидратиращ лосион за тяло е чудесен завършек на сутрешното освежаване. Приложението ще ни увери, че няма липса на влага и кожата е наситена с всички полезни вещества за нормалната работа на всяка клетка.

Грим и прическа като в салона за красота

Налага се да стоим вкъщи? Нека приветстваме момента и експериментираме с грима и прическата. Няма нищо по-приятно от разкрасяване в компанията на ароматно сутрешно кафе. Преди грима обаче, не забравяме да овлажним лицето с хидратиращ крем за лице. Така си гарантираме висока доза енергиен заряд,  регенерация, хидратация и, не на последно място, подхранване. 

Фактът, че нямаме розови очила не означава, че не можем да гледаме на живота оптимистично. Розовите сенки от палитрата сенки за очи ще свършат чудесна работа. За повече настроение можем да се гримираме като индиански вожд и нанесем върху клепачите ивици в различни цветове. Дори да ни се стори откачено, поне ще знаем как ще изглеждаме като предводители на индианско племе.

Може да пропуснем червилото, но няма как да не овлажним устните поне с гланц, а защо не с продукт, съчетаващ 2 в 1 - червило-гланц за устни. Полупрозрачната и лека консистенция ще докосне устните като невидима целувка, ще ги хидратира с овлажняващите си съставки, които предпазват от изсушаване и поддържат оптимално нивото на влажност.

Какъв стайлинг ни отива

В никакъв случай не забравяме косата. В зависимост дали искаме да й придадем обем, или да я изправим, ползваме съответните подходящи средства за стайлинг. Лесно е да придадем обем с пяна за обем на косата. Пяната добавя кадифена мекота, гладкост и еластичност. Намалява грапавостта и сухотата на косъма и незабавно може да създаде перфектния стил за изключително послушна и лесна за стилизация коса. 

Ако се нуждаем от термозащита и обем, можем да използваме спрей за коса "Термозащита и обем". Ефективно предпазва от високата температура на сешоара, пресата или машата, като минимизира риска от изгаряне или изсушаване. 

Ръце от коприна

Безупречната визия едва ли ще е съвършена без подходяща грижа за ръцете. Подхранването и омекотяването им е задължително, особено в дни когато прекарваме повече време у дома в “партньорски” отношения с мивката и печката. Подхранващият крем за ръце ще омекоти, изглади и излекува кожата на ръцете, ще стимулира процесите на регенерация като допринесе за перфектното състояние на нашите работливи ръчички. Кремът ще премахне умората, ще върне времето назад и ще възроди доброто състояние на кожата. 

Финализираме визията си с нанасянето на лак за нокти. Искаме да предпазим ноктите от химичните вещества на лаковете и нанасяме първо база за лак. Средството увеличава адхезията на лака за нокти и удължава неговата трайност. Маникюрът, след приложението, ще е здрав и траен. След изсъхването на основата, лакираме ноктите с лак за нокти.

Споделихме ви нашата изпитана бюти рецепта срещу стрес. Поради невъзможността да посещаваме фризьорския салон, козметичката си и маникюристката в усложнената обстановка, няма начин, ще трябва да се задоволим да извършваме всички разкрасяващи процедури в домашна среда. Слава богу, онлайн доставките изключват възможността от пряк контакт с други хора в магазините. Ангажиментът вкъщи с поддръжката на собствената персона ще ни осигури здраве и приятни часове за себеусъвършенстване и мечти за нов, още по-красив и смел имидж след неизбежния край на COVID-19.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!