Mochi skin - японска тайна за перфектна кожа

Напоследък все повече се интересуваме от източните тенденции за красота и както повечето от вас знаят “стъклената кожа” е абсолютен хит. В отговор на корейския начин за грижа, японците въведоха Mochi skin - еластична, супер мека и сияйна кожа, точно като техния оризов десерт. 

Как да създадем този ефект? Тайната на задоволяващото, пухкаво сияние се крие в няколко степени на хидратация, използвайки възможно най-малко продукти. Звучи супер, нали? Обширната ви сутрешна рутина току-що стана много по-опростена.

Как се постига Mochi skin?

Започнете с двойно почистване на лицето както сутрин, така и вечер. И не, нямаме предвид да използвате почистваща пяна два пъти подред. Независимо дали отстранявате грим или не, стартирайте с почистващо масло или балсам и преминете към измиването с пяна. Според японците това е най-ефективният начин за премахване на всички замърсявания.

Ключът тук е пълно елиминиране на скраба. Техните разбирания са, че механичното ексфолиране е твърде агресивно към епидермиса, тъй като то премахва не само мъртвите клетки по повърхността, което води до изтъняване на защитната бариера.

Следващата стъпка, след двойното почистване, е приложението на лосион за лице. Той заменя тоника от обичайната ни грижа. Консистенцията му е водна и може да бъде нанесен директно с ръце, с леко потупване, докато се абсорбира напълно. Единствената цел на тази козметика е да задържи влагата в дълбочина и да подсили действието на хидратиращия крем, без да причинява микропукнатини и изсушаване.

Завършете с тънък слой от лек овлажняващ крем или серум и SPF продукт.

Нужни ли са допълнителни усилия към тази рутина?

Специалистите съветват да увеличите използването на хидратиращa маскa. Прилагайте през ден или два - това ще прецените вие, спрямо нуждите на кожата ви.

Японското предложение за перфектно изглеждаща кожа звучи толкова апетитно, колкото и десертът им. Ние започваме тестването на рутината още утре, а вие?

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!