Антибактериални средства за красота

Лицето и ръцете са най-уязвимата част от човешкото тялото. Тъй като обикновено не са покрити с тъкани, те винаги са в пряк контакт с неблагоприятните условия на околната среда - студ, пек, вятър, мръсен, мокър или сух въздух. Именно грижата за тях е от особено значение за всички, които държим да запазим младостта и красотата на кожата си.

Антибактериален или хипоалергенен продукт?

В последните няколко години много производители на козметика приложиха към своите продукти допълнителните наименования - антибактериален и хипоалергенен. При покупката на козметичен продукт малцина се замисляме, че между двата термина съществува разлика. 

Антибактериалните продукти потискат развитието на бактерии (бактериостатичен ефект) При по-висока концентрация - активно ги унищожават (бактерициден ефект).

Хипоалергенните продукти са произведени за хора с чувствителна кожа, склонна към проява на алергични реакции от определено съставно вещество.

При алергия: стъпка 1 - лекар; стъпка 2 - продукт 

При алергични симптоми непременно трябва да се обърнем към лекар, за да прецени естеството на проблема и назначи нужното фармацевтично решение. Грешка би било да разчитаме само на средства, препоръчани като антибактериални. Те могат да се ползват като превантивна мярка срещу алергии и предпазване на кожата.

Как да потиснем развитието на бактерии

През деня често мием ръцете си. Антибактериалният сапун е подходящ за ежедневна употреба, голяма част от елементите в състава са естествени природни компоненти. Можем да разчитаме на него за ефективно премахване на мръсотия, прах и мъртва кожа. Освежава, овлажнява и защитава от влиянието на външните фактори. 

Добра възможност също е употребата на хипоалергенен сапун в течен вид. Бутилката е гаранция, че друг не е докосвал повърхността на съдържанието (както е при бар сапуните), дозаторът работи икономично, образувайки пухкава и нежна пяна. 

Красотата не е само даденост, но и грижа

Прахът, лошите атмосферни условия и смогът в големите градове влияят пагубно на красотата и младостта на нашата кожа. Необходимо е да я предпазваме доколкото е възможно с прецизно избрана почистваща и грижовна козметика, за да неутрализираме отрицателното въздействие на факторите на околната среда. 

Ако търсим идеалния продукт за измиване на лице, можем да се доверим на антибактериалния гел за лице. Професионализъм, базиран изцяло на натурални съставки. Почиства и отстранява замърсяванията. 

След внимателното измиване на лицето идва ред за нанасянето на антибактериалния тоник. Той съдържа активни съставки, които помагат в борбата с несъвършенствата, имат хидратиращ ефект, нежно почистват кожата от замърсявания и отпушват порите. При редовна употреба средството регулира производството на себум и кожата не се омазнява прекомерно.

Създаване на бариера срещу бактериите

Следващият етап от грижата за кожата на лицето през деня е нанасянето на антибактериалния крем за лице. Почиства порите в дълбочина и дезинфекцира. В резултат, порите се свиват и не се образуват черни точки и пъпки. Блокира достъпа на мръсотия до по-дълбоките слоеве на кожата.

Вечерта задължително трябва да почистим грима и остатъчните продукти на козметиката за грижа. Антибактериалното почистващо мляко за лице идеално премахва грима, замърсяванията и омазняването, оставя епидермиса чист и свеж. Действа почистващо и противовъзпалително. Интензивно овлажнява, възстановява еластичността и плътността, подобрява кръвообращението, успокоява и укрепва естествената защитна бариера на кожата. 

Свидетели сме на най-глобалния урок как да бъдем дисциплинирано, отговорно и работещо за оцеляването си общество. Коронавирусът ни провокира да преоткрием хигиената, личната и обществената грижа. Да обърнем повече внимание на себе си и своите близки. Да пренаредим листа със задачи. Да забравим различията помежду си и се обединим в борбата срещу невидимия агресор, в името на всекиго, когото обичаме. 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!