Тяло без целулит - мечта или реалност?

Какво е това, което обединява жените от целия свят? Отговорът на този въпрос не е толкова труден за намиране, тъй като лежи на буквално на повърхността - неприятният целулит. Топлите дни наближават, късите панталонки, роклите и банските костюми ви очакват и последното за което искате да се тревожите е портокаловата кожа! Ето защо, за тези, които все още не са готови да приемат това природно явление при жените, ние от MAKEUP подбрахме няколко ефективни начинa за намаляване видимостта на целулита.

                                                       Масаж: как, какво и защо?

Неприятните промени по кожата ще станат по-малко забележими, ако редовно правите масаж на проблемните зони. При правилно изпълнение, тази процедура ускорява кръвообращението в тъканите, така че кожата става по-гладка, по-стегната и по-еластична. За щастие не е нужно да харчите цяло състояние за професионални услуги! Осигурете си необходимите средства и се насладете на приятен масаж в собствения си дом. Например, масажът със суха четка повишава кръвообращението, отстранява роговия слой на епидермиса и намалява появата на стрии. Най-важното нещо е правилното изпълнение. Започнете от крайниците и се движете в посока на сърцето. Не трябва да масажирате повече от 7-10 минути с нея. Друг ефективен инструмент са вакуумните банки. Дамите с чувствителна кожа, с капиляри и разширени вени обаче е добре да ги заменят с по-деликатната, но не по-малко ефективна, масажна ръкавица.

                                                 Скраб: премахва всичко ненужно

Чудесна алтернатива на масажите могат да бъдат всички видове ексфолианти, които не само подобряват външния вид на епидермиса, но и помагат в борбата срещу целулита. Чудесни в битката с неравностите на кожата, са скрабовете на основата на кафе. Те вършат страхотна работа, тъй като освен антицелулитното си действие, стягат и тонизират епидермиса. Козметиката с водорасли също е ефективна, тъй като подобрява лимфния поток. Наред с положителното си действие върху тялото, те носят и истинска наслада за сетивата с неповторимия си аромат.



                                                Кал и глина за красива фигура

Процедурата по увиване с фолио, позната на всяка жена, има не само забележителен антицелулитен ефект, но и помага да се намали дори теглото, да се предотврати появата на стрии и да се увеличи еластичността и плътността на кожата. Лечебната кал, богати на минерали от Мъртво море, имат положително действие върху външния вид и състоянието на епидермиса, в резултат на което нежеланата портокалова кожа става почти незабележима. Продуктите, които съдържат синя глина, имат подобен ефект, перфектно изглаждат много неравности на кожата, стимулират кръвообращението и премахват излишната течност. Нанесете някой от тези продукти и увийте тялото. Важно: не прекалявайте с процедурата по увиване, за да не получите вместо желаната гладкост, алергични обриви и други наранявания на епидермиса.



                                        Чудодейните кремове и тяхното прилагане

Традиционната нагласа, че антицелулитни гелове и кремове имат малък ефект, не пречи на производителите да пускат на пазара много козметични продукти, които според тях решават този козметичен проблем. Реално тези средства действат в комбинация с редовни упражнения, масажи и правилно хранене. Те са по-скоро допълнение към грижата, с което можете да видите малко по-бързи резултати. Например, стягащият крем подпомага ускоряването на разграждането на мастните клетки и така ви приближава към желания вид. Термалният крем, съдържащ водорасли и ценни масла, има интензивно лечебно действие и подобрява стегнатостта и еластичността на кожата, благодарение на което целулитът практически “се топи”.




Всяка година гамата от средства и козметични продукти за борба с портокаловата кожа става все по-широка и разнообразна. Трудно е да се предвиди кое точно действа и кое не, а това ви напряга и ви лишава от вашата енергия. Ние ви съветваме да се фокусирате върху удоволствията от живота. Насочете вниманието си към балансираното хранене, грижата за себе си, хобитата, физическата активност и забавленията с любими хора и след време ще забележите как фигурата ви става все по-красива в унисон с вашето настроение.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!