Каква козметика да използваме, за да прикрием видимите капиляри?

Капилярите по кожата са изключително трудни за контролиране. Те се виждат отдалеч и със сигурност влияят на самочувствието ни. А склонността към внезапно зачервяване на цялото лице също не помага. За щастие гримът с правилно подбрана козметика може ефективно скрие несъвършенствата.

Какво трябва да запомните, ако имате ясно изразени кръвоносни съдове, пронизващи кожата по бузите, носа и брадичката? Как да се гримирате, така че да ги прикриете за дълго време и да забравите за тях през целия ден? Ключът към успеха е правилната грижа и умелият подбор на декоративна козметиката.

Подгответе кожата за грима

Склонността към така наречените паяжини няма да изчезне от само себе си. Това, което можете да направите, е да подсилите отслабените кръвоносни съдове с помощта на нежно изпълнени ритуали и внимателно подбрани продукти. Трябва да помните, че някои фактори постоянно ще влошават проблема ви, например стрес, вълнение, температурни промени или пикантни ястия.

Затова опитайте се да бъдете нежни към кожата, не я търкайте, а вместо това я укрепете. Почиствайте я внимателно, за предпочитане с мицеларна вода, а не с обикновена, тъй като тя изсушава. Вместо ексфолианти с абразивни частици, използвайте ензимни. Прилагайте редовно успокояващи маски. Преди всичко обаче нанасяйте крем и / или серум за капиляри и зачервяване всеки ден. Те трябва да имат лека консистенция, слънцезащитен фактор и да съдържат съставки, които свиват капилярите и ги запечатват, например диосмин, хесперидин, екстракти от кестен или гинко билоба. Успокояващи и хидратиращи компоненти също биха били полезни.

Използвайте зелена козметика

Да, правилно прочетохте. Най-важният съвет, който трябва да следвате за капилярната кожа, е да използвате козметика със зелен пигмент. Той се съдържа в повечето гореспоменати кремове, които прикриват видимостта на червените вени. Само те обаче няма да са достатъчни, затова се нуждаете и от добър грим.

Първо приложете основа за чувствителна кожа, а след това и коректор. За големите червени петна коректорът трябва задължително да е зелен, така че да балансира пламналите участъци и да изравни цвета на лицето. Важно: прилагайте само върху несъвършенствата, а не върху цялото лице. Основата трябва да е доста покривна, в противен случай паякообразните вени могат да прозират през нея. Накрая може да завършите грима с пудра, за предпочитане минерална.

Много е важно да избягвате ярко розови и червеникави сенки, както и ружове. Така само ще задълбочите проблема и резултатът няма да е никак приятен. Вместо това заложете на нюд палитра и контурирайте лицето си с бронзант. За съжаление, класическото червено червило не е подходящо - студените розови нюанси ще изглеждат много по-добре на устните ви.

Следвайки тези няколко лесни стъпки, ще се чувствате уверени в кожата си и без свян ще приемате възхитените погледи на околните.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!