10-те правила при използването на автобронзант

Зимата е периодът, през който се връщаме към естествения си тен и освен, ако не прекараме няколко седмици по екзотични плажове, опциите ни за поддържане на красив загар се свеждат до няколко. Най-известен и често използван е солариумът, но както ни е известно, той понякога води до увреждане на кожата, преждевременно стареене и крие риск от развиване на по-сериозни болести. От доста време обмисляте и искате да пробвате действието на автобронзанзиращата козметика, но винаги нещо ви спира? Изникват ви различни въпроси относно нанасянето, поддържането и цялостната грижа за тялото преди и след приложение? Ние ще разкрием 10-те златни правила, които ще ви накарат да грабнете бронзиращия продукт, който заглеждате от известно време, още сега.

1. Изберете продукта, който най-много ви допада

Някои смятат, че мусовете са най-лесни за приложение, докато други държат на спрейовете, тъй като с тяхна помощ се достига до всяко кътче от тялото. Съветът на специалистите е да изберете автобронзанта спрямо вашия тен, а не спрямо резултатa, който искате да постигнете. Ако изберете формула, която осигурява постепенен загар, бъдете наясно, че ще са ви необходими от две до четири приложения, докато постигнете точния нюанс.

2. Направете всичко преди употреба на автобронзант

Ако имате нужда от обезкосмяване, подновяване на маникюра или боядисване на косата, направете го преди да нанесете бронзиращ продукт, съветват специалисти. Всички тези грижи могат лесно да разрушат вече получения тен.

3. Ексфолиация

При неравности върху кожата, както и твърде сухи области, автобронзантът е способен да образува тъмни петна, които изглеждат неестествено и доста неприятно. Ексфолирайте цялото си тяло със скраб, съдържащ по-едри частици, като обърнете особено внимание на лактите, коленете, глезените и петите. За лицето си използвайте измиващ продукт с гликолова или салицилова киселина и почистваща четка. Избягвайте козметика на маслена основа, тъй като оставя след себе си остатъци, които могат да образуват ивици.

4. Подсушете кожата си

Може да прозвучи като глупав и твърде очевиден съвет, но подсушете добре тялото си с кърпа и изчакайте още 10-тина минути преди да започнете с процедурата.

5. Омекотете кожата си

Добре е да използвате овлажняващ продукт с много лека формула, който да възвърне хидратацията на кожата ви. Задължителните области са: около ноздрите, лактите, коленете и глезените, както и всички зони, които забелязвате, че са по-сухи. Така ще избегнете образуването на тъмни или оранжеви петна.

6. Започнете от долната част на тялото и продължете нагоре

Нанасянето може да бъде извършено с чисти ръце, латексови ръкавици или специална ръкавица за приложение на автобронзант, която понякога е включена към опаковката на продукта. Разнасяйте с кръгови движения, като количеството, което използвате нека бъде около една чаена лъжица. Стартирайте от глезените и продължете нагоре към раменете, за да предотвратите образуване на неприятни петна. Оставете ръцете си за края.

7. Нанесете малко количество върху лицето си

Поставете няколко точки автобронзант върху местата, които придобиват естествен тен - челото, скулите, носа и брадичката. След това разнесете внимателно с върха на пръстите си. Бъдете много внимателни около носа и над горната устна, тъй като тези зони обичайно са по-сухи от останалата част от лицето. Използвайте това, което е останало върху пръстите ви, за да прелеете линията на косата и челюстта. Измийте ръцете си веднага щом приключите!

8. Оставете за кратко и нанесете пудра

Дайте време на автобронзанта да се абсорбира добре. Специалистите допълват - “Ако на опаковката пише 5 минути, изчакайте 10”. С помощта на четка разнесете бебешка пудра, без талк, навсякъде по тялото. Това ще предотврати оставянето на следи по дрехите. Предвидете времето си добре, като избягвате къпане или обилно изпотяване за поне 6-8 часа.

9. Ако сбъркате, не е страшно

Понякога се случват грешки и не е необходимо да започвате отначало. Ако се появят петна или линии, втрийте лимон върху зоната в продължение на две минути и нежно избършете с влажна кърпа.

10. Поддържане на тена

Измиването с деликатен почистващ продукт и задължителното използване на овлажняваща козметика, са мерки, които можете да предприемете, за да се наслаждавате по-дълго на загара си. Избягвайте употребата на ретинол и процедури против акне, тъй като те лесно могат да разтворят цвета. Когато решите да подновите тена си, ексфолирайте и преминете през всички стъпки отново.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!