Фините прахови частици и кожата

Все по-често в големите градове въздухът превишава допустимите норми за качество и чистота. Това влияе върху околната среда и здравето ни. Предпазните маски срещу фини прахови частици станаха задължителен аксесоар в столицата и големите градове.

Предпазването на дихателните пътища с добилите напоследък популярност респираторни маски с активен въглен, е отлична мярка, но няма как да покрием с маска цялото си лице, докато се движим от точка “А” до точка “Б”. Кожата остава уязвима на замърсявания през деня, когато сме най-активни. Наша задача е да съхраним младостта и красотата й задълго.

Красотата е 10% даденост, 90% поддръжка

Почистването на лицето е важна процедура и не трябва да я подценяваме, ако искаме да запазим привлекателността си. Изборът на качествена козметика е решаващ. Всеки подхожда индивидуално, в зависимост от типа и характеристиките на своята кожа. Нека подчертаем, че всички продукти се нанасят върху предварително измито лице. Попиването на капките вода се извършва нежно и деликатно, по възможност с мека памучна или копринена, не хавлиена кърпа. Търкането е немислимо.

Ексфолиращо почистване - как и колко

Най-дълбокото почистване извършват ексфолиращите продукти - скраб за лице и пилинг за почистване и обновяване на кожата. Отстраняват замърсяванията безупречно, изглаждат повърхността, премахват признаците на умора, изпълват лицето със здравословно излъчване и жизненост. Препоръчителната честота на приложение е 1-2 пъти седмично. Пилингът е нежна ексфолиация, той се нанася внимателно, без силен натиск и риск от нараняване на кожата с повреждане на хидролипидния слой.

Внимание! Чувствителна кожа

Дамите с по-нежна и чувствителна кожа могат да се доверят на нежен почистващ гел за измиване на лицето. Добър ефект дава също и крем-мус за лице или пяна . Те ще отпушат мастните жлези и ще освежат лицето.

Правилният инструмент е най-краткият път към перфектния резултат

Не по-маловажен от качеството на почистващия продукт е инструментът, с който ще осъществим идеалното почистване. За онези от нас, които нямат подобно средство, чистите ръце ще свършат работа. Но личностите, които наистина държат на себе си и своите потребности за красота, прецизно мият лицето с почистваща четка за лице. Този малък, но важен аксесоар ще осигури перфектна кожа, без несъвършенства и разширени пори. Отпушва, почиства и затваря порите, стимулира кръвообращението, лицето изглежда сияещо и свежо. 

Къде са най-многото мастни жлези

Носът, челото и брадичката са депата с най-много мастни жлези. Върху тези участъци масажиращите движения с четката трябва да са по-активни, с дозиран натиск. При бузите и слепоочията - кожата е по-тънка и не изисква толкова прецизно третиране.

След измиването на нашата визитка - лицето - нанасяме тоник. Освен почистването, действието му овлажнява и стяга порите. Тонизира и подхранва с масла като задържа влагата в кожата. Тоникът ще даде допълнително подхранване на кожата и ще подпомогне действието на последващите козметични продукти - кремове и маски за лице. 

Подготвихме лицето, можем да нанесем серум и в последствие крем, който да предпази епидермиса от изсъхване и неблагоприятни външни фактори. 

Сатенена калъфка - за нежна кожа

След края на напрегнатия работен ден, сваляме грима с мицеларна вода, отново почистваме лицето и преди сън нанасяме нощния крем. Потъваме в меката възглавница, чиято калъфка е от копринa или сатеn - не търка и дразни лицето. Тя ще ни обгръща през цялата нощ с мекота и нежност, за да се събудим на сутринта с отпочинал, свеж и сияен вид, без да причиняваме шок и ужас на огледалото.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!