Офис грим според всички правила

Не е задължително офис визията да е скучна или банална, но в същото време и не бива да е прекалено ексцентрична и натрапчива. Специалистите съветват да се съобразите с естеството на работа, когато създавате такъв тип грим. Ако говорим за банки и офиси на големи компании, където е необходимо да се придържате към определен дрескод, тогава гримът трябва да бъде семпъл. Ако пък работите в креативна агенция или в модна компания, можете да дадете воля на въображението си и да въплътите най-новите тенденции в грима.

Целта на офис дрескода е да създаде работна атмосфера и да осигури представителен външен вид. Гримът трябва да кореспондира на същите цели, но и едновременно с това да изпълнява основната си функция: да замаскира дефектите и да подчертае предимствата. Има няколко правила за офис грима, които ще ви разкрием:

Корпоративният грим се основава на два принципа:

1. С такъв грим можете да си позволите повече акценти, които дават по-сериозен вид.
2. Този грим създава ограничения по отношение на цветовите комбинации. Не всички нюанси могат да станат част от корпоративния имидж. Заложете на класиката: неутрални цветове като черно, кафяво, сиво, бежово, бяло.

Важен момент: помислете за характеристиките на осветлението. По принцип в офисите има студена светлина, което прави тена на кожата ви синкав, така че трябва да изберете малко по-топъл нюанс на фон дьо тена. Същото важи и за ружа: студените цветове само ще подчертаят синкавите тонове на кожата, а нашата работа е да разкрием младостта и здравето, което означава, че ружът трябва да се нанася в по-топли нюанси като коралово, розово, праскова.

Можете да нанесете черна или кафява очна линия по протежението на миглите. В никакъв случай обаче не я правете твърде драматична. Защо очна линия? Защото е в състояние да подчертае и подсили миглите и да направи очите ви изразителни и дори леко да промени формата им. Тя е важен графичен елемент и вашият помощник в грима. Освен това можете да нанесете кафяви или сиви сенки във външния ъгъл, като ги разнесете в сгъвката на клепача - това ще подчертае формата на очите. Във вътрешните ъгли е по-добре да използвате светли нюанси: бежово, светло розово, перлено и да завършите грима с удължаваща спирала или такава за обем.

Веждите трябва да са добре оформени, което означава, че е необходимо да се отървете от израсналите косъмчета, които нарушават линията им, да ги срешете и евентуално да запълните липсващите места със сенки в съответния цвят. Веждите и очната линия са много важни детайли в офис грима, тъй като също са и емоционален компонент при преговори.

При червилата опциите са много. Всяка марка ще ви предложи избор между 5 и 10 нюд цвята. За да запазите червилото върху устните, трябва да използвате молив за контура с подобен нюанс или основа за червило.

Малки трикове:

* Ако режимът на работа практически не ви оставя време за себе си, трябва да оборудвате вашия козметичен несесер с многофункционални продукти, които помагат да спестите време при гримиране.
* Комбинирайте две стъпки в едно, нанасяйки хидратиращ продукт и фон дьо тен: използвайте BB и CC кремове. Те се грижат едновременно за кожата и дори изравняват тена.
* Знаете ли, че червилото може да се използва като руж? Поставете го върху скулите с върха на пръстите си и го разнесете.
* Изберете многофункционална козметика - само с един продукт можете да подчертаете веждите, очите и дори да ги контурирате. За жената в света на бизнеса това е истинско откритие.

И не забравяйте, най-важното при офис грима е да е умерен и максимално естествен!

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!