Искате красива и здрава кожа? Заложете на глината!

Натуралните глини са истински хит през последните години. Докато козметичните компании надминават себе си в създаването на все по-модерни и усъвършенствани продукти, те остават незаменими в продължение на стотици години. Това вещество има благоприятен ефект върху кожата на цялото тяло, особено върху лицето. Благодарение на него ще освежите и почистите епидермиса, както никога досега.

Глината се използва в много СПА-ритуали, козметични процедури и естетичната медицина. Тя е идеална и за любителите на екологичните продукти. Много популярни марки залагат на тази суровина в състава на козметиката си. Благодарение на това вече не ни се налага да я търсим само в специализираните магазини и можем да се насладим на богатството на микро- и макроелементите в нея.

                                Тя може да направи много за вас

Какво има в глината? Лесно усвоимите: цинк, фосфор, силиций, магнезий, мед, калий, селен, калций, желязо и други микроелементи, които при редовно доставяне на организма, подобряват състоянието на кожата и косата. Този продукт е приложим на много нива.

Лице: Спектърът на тяхната дейност е широк. Преди всичко те почистват и го правят въз основа на разликите между електрическите заряди. Звучи сложно? ;) Изобщо не. Токсините се характеризират с положителни йони, а глините имат отрицателни. Така веществото, приложено към кожата, буквално привлича към себе си всякакви примеси, които се натрупват в порите, включително себум. Лицето става по-сияйно и определено по-гладко. Изравнява тена. Глината също така има способността да синтезира колаген, който тонизира лицето.

Тяло: Естествената суровина се справя добре в борбата срещу целулита. Освен това детоксикира тялото и изравнява неговото рН. Използвайки редовно глинени продукти, можете също да облекчите болки в мускулите.

Коса: Маските на базата на цветните минерали ще се превърнат в незаменим помощник за хората с мазна и безжизнена коса. Чудите се защо? Тъй като глините отпушват порите в скалпа, извличат от тях себума и по този начин влияят върху по-доброто окисляване на космените фоликули. Косата става жива и невероятно красива.

                                           Цветът има значение

Можете да бъдете сигурни, че всеки вид глина ще ви помогне да се справите с кожните проблеми. Отделните видове обаче се различават по своите цветове, които им позволяват да се адаптират към специфичния вид на епидермиса.

Бялата глина (каолин) - Тя е изключително деликатна, защото в нея няма желязо, но има много алуминий. Има успокояващи, регенериращи, подхранващи и лечебни свойства. Чудесна е за зряла кожа с бръчки, суха, уморена и чувствителна.

Синя глина - Използва се предимно при кожа с различни заболявания: псориазис, екзема и себорея. Подобрява микроциркулацията, благодарение на което оксигенира и подхранва тъканите. Също така действа минерализиращо и ексфолиращо.

Червена глина - доста универсална и нежна. Подходяща за мазна кожа (стеснява порите), кожа с розацея (помага при лечението ѝ), както и за капилярна, тъй като свива кръвоносните съдове.

Зелена глина - действа интензивно и е най-използваната. Поради голямото количество желязо и дезинфекциращите си свойства, тя се използва за кожата, която причинява най-много проблеми: смесена, с акне, с псориазис и с екзема. Дълбоко почиства мастните жлези, което намалява броя на пъпките и черните точки. Освен това тази суровина е чудесна за моделиране овала на лицето и против бръчки.

Черна глина - всеобхватна. Получава се от дъното на Мъртво море, най-известният воден резервоар за здраве. Ето защо тя действа разкрасително на всяка кожа. Използва се и за грижа за цялото тяло.

Не бива да се пропуска и мароканската глина Ghassoul, която има хидратиращи и ексфолиращи свойства.

                                             Как да се използва?

Най-добре глинените маски да се използват на предварително почистена и леко влажна кожа. Обикновено са достъпни два вида - като крем, вече готов за нанасяне, или прах, който трябва да предварително да се смеси с вода. Слоят, който се прилага трябва да е доста дебел и да не прозира. Трябва да се избягват деликатните области около очите и устата. Също така, маската действа най-добре, когато се намокри с розова или термална вода. Когато изсъхне може да се получи доста неприятно чувство.



Процедурата обикновено се извършва веднъж седмично, до два пъти най-много. Нанесете маската за около 10-15 минути, след което я измийте с топла вода с масажни движения. Накрая използвайте продукт, който ще свие отворените пори - изберете подходящ тоник, според типа кожа. Не забравяйте да нанесете любимия си хидратиращ крем - в противен случай, кожата която старателно сте почистили от глината, може да бъде стимулирана да произвежда излишно количество себум.

Съвет: Според специалистите най-добрият начин за употреба е мозаечният метод на нанасяне. Какво означава това? Това ще рече, че различните типове глина се прилагат към съответните части на лицето, на които ще повлияят най-благоприятно. Например, за проблемната Т-зона е подходяща зелената,а за останалата част - бялата.

                                               Знаете ли, че…

Можете да смесите бяла и червена глина заедно. Така ще получите най-добрия розов сорт, подходящ за хора, борещи се с алергии и свръхактивност на епидермиса.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!