MakeupGuide: Какви четки за грим са ви нужни?

Най-често задаваният въпрос! Когато решите да потърсите най-подходящите четки се лутате в разнообразието от синтетични и естествени предложения, а стигне ли се до размери и типове... губите всякаква ориентация?

Знаем как се чувствате! Именно затова, след дълго тестване и колебание между различни инструменти за грим, подбрахме 8-те най-нужни четки. Всички останали биха били чудесно допълнение към арсенала на професионалист, но любителите се нуждаят точно от тези 8 и нито една повече!

1. Плоска четка за коректор

Е, нека бъдем честни. Доста от коректорите се разнасят по-лесно, потупвайки ги с пръст, но добрата четка ще помогне за максимално точно нанасяне, дори на по-плътна консистенция, върху малките зони, нуждаещи се от корекция.

Можете да използвате също за: Нанасяне на блестящи сенки за очи - гъстите косъмчета ви позволяват плътно приложение за наистина бляскав вид.

2. Пухкава четка за пудра

Правилната четка позволява да запечатате грима си с лека ръка. Потърсете такава с много меки косъмчета и куполна форма. Понякога средствата, предназначени за приложение на фон дьо тен, могат да свършат чудеса при нанасянето на пудра.

Можете да използвате също за: Ако искате да се наслаждавате на бляскави частици върху деколтето си, изберете именно тази четка. Потопете я в бронзант и разнесете с плавни движения.

3. Четка за руж

Тайната на перфектния размер за тази четка е, че той трябва да съответства на големината на скулите ви. Куполната форма и разхлабените косъмчета са задължителни! Така ще нанасяте идеалното количество от ружа, без да се изглеждате като след слънчево изгаряне.

4. Четка за хайлайтър

Едва ли има някой сред вас, който да не си пада по ефекта, който създава хайлайтърът! Изберете плосък вариант, среден размер с гъсти, плътни косъмчета. Така с широката част ще нанасяте от продукта, а със заобления ѝ ръб ще преливате. По-пухкавите четки създават опасност за разнасяне на блясък по цялото ви лице, а със сигурност никой не иска това.

5. Двустранна четка за вежди

С един удар - два заека! Тя дава възможност едновременно да запълните празнините, да очертаете форма и да срешете косъмчетата за перфектен външен вид. Заложете на скосена, наистина плътна четка. С нейна помощ ще създавате естествени линии и можете да нанасяте всички видове продукти - помада, гел, восък или сенки.

Можете да използвате също за: Прилагане на перфектна очна линия, благодарение на скосената ѝ форма. Просто нанесете продукт по протежението на миглите.

6. Малка четка за сенки

Тя ще ви е необходима за приложението на сенки върху по-малки зони като под арката на веждите или върху вътрешния ъгъл на окото. Идеалната четка е леко твърда и заоблена, с меки и плътни косъмчета - никога не избирайте плоска или правоъгълна.

7. Средна четка за сенки

За клепача и костта на веждите се нуждаете от малко по-голяма четка, която да създава равномерно, леко покритие. За ориентация, когато търсите правилния размер: тя трябва да бъде ⅓ от размера на клепача или колкото нокътя на средния ви пръст. Оглеждайте се за пухкави, но плътни косъмчета и плосък край.

8. Скосена четка за преливане на сенки

Плавното преливане на нюансите е тайната на перфектния грим. Четката трябва да бъде дълга, тясна и гъвкава, с разхлабени косъмчета и заострен връх.

Можете да използвате също за: Тъй като тя оставя леки следи е перфектна за контуриране на скулите. Необходими са само малко контурираща пудра или матов бронзант, които да прелеете точно под скулите си.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!