Как да победим нежеланото окосмяване

Не случайно ни наричат нежната половина от човечеството. Като цяло представата за жена се свързва с красота, нежност и всеотдайност. Всяка дама, независимо от възрастта си, иска да бъде красива и привлекателна. Жив еталон за визия, излъчване и поведение. Всичко това е свързано преди всичко с външната красота и силата на характера. 

За да бъдем винаги красиви ние, жените, правим всякакви жертви. Подлагаме се на множество процедури. Много от тях са приятни и безболезнени, за други - дори инквизицията през Средновековието би ни завидяла, но българите имаме готов отговор за всичко: “Трай, бабо, за хубост!”.

Окосмяване и самочувствие

Едно от най-важните изисквания за красотата, е нежната и мека кожа. Нейната безупречност ни коства много. Особено дълга и мъчителна е борбата с нежеланото окосмяване. Никой мъж не би целунал и прегърнал жена, която може да го конкурира в това отношение.

Някои дами са привилегировани и нямат повод за притеснения. Но има и такива, за които това е едва ли не фатален недостатък, който ги изкарва от равновесие и им създава ужасни комплекси.

Слава богу, пропуските на природата са поправими, благодарение на работата на стотици специалисти, създаващи мощни оръжия за борба с нежеланото окосмяване.

Колкото повече, толкова повече

Основните зони в женското тяло, върху които се прилагат всякакви методи за премахване на досадните косъмчета са: мустак и брадичка; подмишници; ръце; крака и бикини зона. Повярвайте, дори да се изкъпем в любимия парфюм или дезодорант това няма да ни помогне да потиснем миризмата на пот от обраслите си в мъх подмишници. Те предразполагат обилно изпотяване и комфорт за бактериите.

Методи и средства за обезкосмяване

Депилацията е безболезнен метод. При него се премахва видимата част на косъма върху кожата. Резултатът е моментален, но краткотраен. При епилацията се отстранява и коренът, а проблемът се появява едва след месец, като по-продължителното във времето третиране значително разрежда окосмяването.

Депилация

Най-популярното средство е самобръсначката. Много от нас купуват произволен инструмент от близкия супермаркет, без да подозират, че производителите са разработили специални самобръсначки за жени - ръчни, а също и електрически, които третират лесно участъците и не дразнят нежната кожа. Преди употреба тялото може да се обтрие със скраб - ако има враснали косъмчета, да излязат на повърхността. Пяната за бръснене за жени е чудесно средство за тази процедура. 

Крем депилатоарът също върши чудесна работа, създава идеална гладкост за минути и бързо се измива. Балсамът след депилация омекотява, изглажда и прави кожата приятна на допир. При редовна употреба, този уникален продукт укрепва естествената защитна бариера на епидермиса и надеждно предпазва от възпаления. 

Епилация

Един от най-чистите начини да обезкосмим зона с нежелано окосмяване е с помощта на епилатор. Болката е умерена, особено ако косъмчетата не са дълги. С този метод голяма част от тях се отскубват с корена, но пинцетите късат останалата част. Общо взето ефектът трае поне две седмици. 

Кола маската беше най-използваният метод в близкото минало, преди да излязат на пазара електрическите епилатори. Имайте предвид, че съставът и вискозитетът на пълнителите се избира според дебелината на косъмчетата и мястото, което ще бъде обработено. За тази процедура трябва да разполагаме с нагревател за кола маска и ленти. 

Восъчните ленти са друг инструмент за по-дълготрайно обезкосмяване. Те са лесни и удобни за употреба. Хубавото при тях е, че са произведени за точно определени части от тялото. Нека не забравяме след края на процедурата да успокоим кожата с подходящ лосион за след епилация. Той ще дезинфекцира участъците и ще предпази тялото от развитието на бактерии. Може да приложим успокояващ крем или гел след епилация. Маслото след епилация ще отстрани остатъчния лепкав слой по кожата, ще хидратира и подхрани зачервените места.

Пинцетите са враг на лицето

Ако тук-там нови косъмчета израснат преди останалите, логично би било да ги отстраним с пинцети. Но отскубването на косъмчета от зоната на лицето не води до ликвидиране на луковиците им. Напротив! Ако преди да се отървем от тях са били тънки, след като бъдат премахнати по този начин, те израстват още по-плътни и тъмни и, за да изчезнат завинаги, ще трябва да се подложим на редица процедури фото или лазерна епилация.

След процедурата

Независимо какъв метод избираме за премахване на нежеланото окосмяване, непосредствено след това не бива да спортуваме, както и да обличаме твърде тесни дрехи. Абсолютно се забранява плуване в басейн, ако искаме да избегнем бактериална инфекция.

Наричат ни слабия пол, но с правилните методи и средства можем да завладеем всеки представител на силния пол когато пожелаем. Италианската актриса и манекенка Моника Белучи твърди, че красотата става проблем за една жена само в два случая – когато я няма и когато няма нищо друго освен нея. Е, ние имаме достатъчно. От всичко.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!