Трикове за по-дълготраен маникюр

Ако сте сред любителките на маникюра и обичате да го правите сами, следващите трикове са специално за вас. В навечерието на Коледните празници и множеството празненства, всяка част от визията ни трябва да бъде перфектна. Времето за лична грижа през декември е минимално и единственото, на което искате да се посветите е празничният дух. С нашите съвети лесно ще удължите периода между оформянето на ноктите си.

1. Изглаждаща база

Започнете с основа, която ще запълни неравностите и ще отстрани излишните влага и омазняване. Тази техника със сигурност ще удължи живота на лака.

2. Не забравяйте за върховете

Точно от там започва счупването. Нанасянето на база, лак и топ по ръбчетата ще ги предпази достатъчно.

3. Запазване на дългите нокти здрави

Бърз и лесен трик за притежателките на изящен дълъг маникюр - използвайте подсилващ лак или обикновено безцветно покритие, за да укрепите плочката. Така ще сте защитени от всяка страна.

4. Дълготраен гел ефект

Тайната на перфектния, бляскав маникюр е доста простичка - на всеки два-три дни освежавайте с тънък, безцветен слой. И не забравяйте върховете!

5. Редовна хидратация

Когато кутикулите ви са добре овлажнени, ноктите ви изглеждат така сякаш са съвсем прясно лакирани. За целта изберете някой хидратиращ крем или масло за ръце.

6. Използвайте ръкавици

Задължително условие, когато извършвате домакински задължения. Алкохолът и други вредни съставки в препаратите изсушават силно кожата. Това предразполага към напукване и разрушаване на лака. И още нещо - НЕ отваряйте нищо с помощта на ноктите си!

7. Правете почивки

Почитателките на обикновените лакове трябва да правят пауза от поне две седмици. Ако предпочитате гела, то е нужно поне месец, в който да стоите настрана от средствата за маникюр.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!