Рошава и заплетена коса? Ето как да се справите с проблема!

Косата ви понякога ви подлудява? Стърчи във всички посоки, наелектризира се и не можете да я контролирате. Дори и да ѝ отделяте много внимание сутрин, тя се връща към първоначалната си форма под въздействието на влагата. Ако всичко това се отнася за вас, вероятно е дошло време за революция в грижите, които полагате. Разберете какво трябва да промените!

За съжаление много жени имат суха, изтощена, лишена от блясък коса. Усилията за стилизация често се оказват напълно безуспешни. Честото боядисване, употребата на високотоплинни уреди и фризьорските процедури увреждат структурата на косъма. Селектирахме няколко стъпки, които да прилагате, за да възстановите енергията и еластичността на косата и да я изгладите ефективно. Край на рошавата и заплетена коса!

                                                          На помощ идва млякото

Знаете ли, че питателната бяла напитка е чудесна не само на вкус, но и действа невероятно на увредени коси? Подобрява състоянието както на тънки, така и на дебели кичури. Това е възможно, благодарение на съдържанието на млечна киселина, протеини, микроелементи и витамини от група А, В, D и E. Съставките видимо укрепват косата и максимално я хидратират. Помагат за поддържането на влага в структурата, така че прическата спира да е суха.

Нашият съвет: Много шампоани, балсами и маски се основават на мляко. Заслужава си да ги имате в банята и да ги прилагате редовно. Ако обаче предпочитате да проверите дали наистина работи, можете да изпробвате домашния метод. Изсипете в няколко влажни кичура 3-4 супени лъжици пълномаслено мляко, увийте ги в кърпа за 15 минути и след това изплакнете с хладка вода. Друг вариант на сместа е чаша мляко, комбинирана с два разбити жълтъка.

                                 

                                                   Маслата са вашето оръжие

Трябва да ги използвате умело и уверено. В противен случай резултатът може да бъде противоположен на желания и косата ви да изглежда зализана и мазна, а дори и мръсна. Така че вижте кои продукти са предназначени за коса с висока порьозност или купувайте такива, които са с универсални характеристики, като бадемово масло или зехтин.

                                                           Правилно разресване

Правилната техника за разресване на косата също е важна. Трябва да използвате гребен с широко разположени зъби за къдравите и плътни коси. Винаги започвайте от краищата и постепенно продължавайте нагоре. Накрая можете да срешете и с четка - най-добре с естествен косъм.


Стилистите препоръчват компактните четки на Tangle Teezer. Този продукт е издигнат в култ от известно време и не спира да е хит вече няколко години. На какво се дължи успехът? В иновативното разстояние на еластичните зъбци и ергономичната форма. Производителят също така създаде специални четки за употреба по време на сушене на коса. Приспособлението абсорбира влагата и изглажда кичурите.

                                                  Изсушаване, съобразено с вашите нужди

Забелязвате, че топлият въздух само допълнително заплита косата? Не и ако изберете устройство с йонизираща система и функция за студен въздух. Благодарение на това мократа коса ще бъде възстановена, а прическата ще стане напълно гладка и бляскава. Освен това такъв тип сешоар ще спре наелектризирането ѝ най-важното - няма да я пресуши. Можете също така да подпомогнете целия процес, като в края на банята изплаквате косата с хладка вода.

Нашият съвет: Пробвайте да не сушите косата надолу, като че ли искате да ѝ добавите обем. Вместо това насочете ръката си така, че въздушният поток да изглади косата от корена.

                                                             Терапия с ампули

Имате усещането, че само шампоанът и балсамът за непокорни коси, не помагат достатъчно? Не помагат и процедурите с различни масла? В този случай може да пробвате кератиново изправяне. Това обаче е скъпа инвестиция и освен това процедурата трябва да се повтаря. Така че преди да предприемете тази стъпка, препоръчваме да опитате интензивна терапия с изглаждащи ампули.

Както виждате, от значение е не само индивидуалната грижа и подбора на подходяща козметика, но и правилната техника на разресване и изсушаване на косата. Така че не забравяйте да се грижите за прическата си многоетапно. И не се изненадвайте, ако традиционният комплект - шампоан плюс балсам - не е достатъчен. Понякога се нуждаете от допълнителни средства.


ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!