Зимна грижа за косата - всичко, което трябва да знаете

Студените дни настъпиха и както всяка година по това време, косата ни се нуждае от специално внимание. Прическата ви е напълно лишена от блясък и жизненост? Ако ви е омръзнало да се борите със стърчащите кичури и силното статично електричество, това е знак, че трябва да промените нещо.Мислейки за дължините и как да ги предпазим, често забравяме, че сухият, студен вятър е опасен и за скалпа, като в много случаи води до образуване на пърхот и сърбеж. Дехидратирането на епидермиса понякога може да се превърне в дълготраен проблем, затова погрижете се за него още сега!

Ние от MAKEUP с радост ще споделим нашите съвети за здрава и красива коса!

Избягвайте честите измивания

Специалистите препоръчват да намалите измиванията през студения период от годината. Плаката, от своя страна, може да задуши скалпа и да причини както образуването на пърхот, така и да забави цялостния растеж. При избора на шампоан, се концентрирайте върху такъв с по-лека формула, който не утежнява. Този тип е подходяща грижа дори за фината или мазна коса.

Сведете до минимум термичната обработка

Комбинацията от топлина и изсушаването, предизвикано от студа навън, води до накъсване и разделяне на краищата. Използвайте предпазливо топлинните уреди и задължително заложете на термозащита. Опитайте по-често да сплитате косата си или да я връзвате по различни начини, за да се отнесете максимално щадящо към нея.

Не излизайте навън преди да сте изсушили напълно косата си

В разрез с по-горните редове, използването на сешоар е абсолютно задължително за тези, които нямат време да оставят косата си да изсъхне естествено или им се струва като мисия невъзможна. Под въздействието на студа, повърхността на мокрите кичури се разширява, което създава голям риск от накъсване и кара цвета да избледнее много по-бързо.

Изберете хидратираща маска, чийто състав е базиран на масла

Единственият начин за борба със сухотата е допълнителното овлажняване. Сега можете да си позволите маска с по-плътна, от обичайното, консистенция. Маслата в нея се изпаряват много по-бавно, което осигурява по-дълготрайна защита.

Бъдете подготвени срещу статичното електричество

Основен знак, че косата ви “страда” от зимно изсушаване са именно наелектризираните кичури. Заключете влагата в косъма с помощта на балсам без отмиване.

* Бърз трик - Сложете в чантата си антистатична кърпичка, от тези които използвате при изсушаване на прането. Така всеки път, в който се сблъскате със стърчащите косъмчета, просто я прокарайте през тях. Лесно и бързо решение, независимо къде сте!

Силно хидратираща маска веднъж седмично

С нейна помощ не просто ще преборите всички проблеми, но и тя може да бъде отлично решение за превантивна грижа. Така ще сте сигурни, че косата ви е здрава, независимо от метеорологичните условия навън. Можете да изберете фаворита си сред голямото разнообразие на пазара или да си направите сами вкъщи.* Нашата любима рецепта тази зима: Смесете между 2 до 4 с.л. кокосово масло и 1 с.л. мед. Нанесете равномерно, върху измита и подсушена с кърпа коса, като я разделите на няколко части. Покрийте с шапка за баня и оставете за 30-60 минути. Измийте отново с шампоан и приложете балсам.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!