Козметични ритуали за бъдещи майки

Периодът на бременността е абсолютно уникален в живота на всяка жена. Това е едно истинско пътуване през най-различни емоции и въпроси. За всяка бременна връзката с малкото човече, което расте в нея е специална и деветте месеца чакане белязват тялото по различен начин.

Има много предразсъдъци по отношение на козметичните процедури за бременни. Ето защо много жени отказват например да боядисват косата си, вярвайки, че това ще се отрази негативно на здравето на бебето. MAKEUP реши да разбере кои процедури всъщност са разрешени при бременност и ще ви накара да блеснете през тези 9 вълшебни месеца и за кои трябва напълно да забравите.

Грижа за косата

Най-големият брой суеверия вероятно е свързан с боядисването. Нашите баби вярват, че бременните жени никога не трябва да си подстригват или боядисват косата си. Днес възприятието на тези митове е различно: преди всичко технологията се промени. До скоро не беше препоръчително бъдещите майки да боядисват сами косите си у дома и да използват средства на базата на амоняк. За щастие, в продължение на почти 30 години, целият цивилизован свят избира по-безопасен метод - безамонячни бои, които със сигурност не вредят на здравето през този период. Те са напълно безопасни и предлагат огромен избор от цветове. Друг вариант е къната.

Що се отнася до прическата, тук също има няколко мита. Много жени забелязват, че по време на бременност косата започва да расте по-бързо и да става по-гъста. Но след раждането ситуацията се променя драстично - често има по-голям косопад от нормалното. За да избегнете това, трябва да подстригвате краищата на всеки три месеца. Не забравяйте редовно да си правите и подхранващи маски.

Грижа за тялото

Стриите - проблем номер 1 за бъдещите майки. Още от 12-та седмица на бременността, трябва да използвате специални масла, които включват естествени съставки: всяка вечер преди лягане, нанасяйте ги върху корема, задните части, гърдите и ръцете с леки масажни движения. Кожата ще получи допълнителна хидратация, ставайки по-еластична, без да се "накъсва". Известно е, че водните процедури имат благоприятен ефект върху тялото на жената по време на бременност, така че редовните посещения на басейн може да се считат не за лукс, а за спешна нужда.

Не забравяйте за правилната грижа за гърдите. Тъй като кожата им е много чувствителна и изложена на появата на стрии, най-добрият избор бил бил подходящ крем. Поради хормонални промени по време на бременност, типът на кожата на бъдещата майка може да се промени драстично: сухата може да стане мазна, мазната - суха, следователно е важно да се посъветвате със специалист, за да избере правилните продукти.

Грижа за лицето

В третия триместър лекарите обикновено препоръчват на бременните да ограничат количеството консумирана течност, за да избегнат повишаване на налягането и появата на отоци. Поради това кожата на лицето става твърде суха и именно козметикът може да препоръча най-ефективните, но деликатни лосиони, кремове и гелове с високи хидратиращи свойства.

Всички процедури за лице трябва да са фокусирани върху хидратацията и подхранването на кожата. Затова е важно да я поглезите с маски, гелове или лек масаж с натурални ароматни масла, към които сте сигурни, че не сте алергични. Тези приятни занимания се отразяват не само епидермиса, но и благосъстоянието на целия организъм.

Депилация

Фото и лазерната епилация трябва да се прекратят по време на бременност, тъй като прагът на болка е значително намален. Сега най-добрата помощ да се отървете от нежеланите косми ще бъде нормална самобръсначка. Ако обаче сте използвали епилатора или кола маската много години преди това и не сте изпитвали неприятни усещания по време на тази процедура, можете да продължите в същия дух.

Маникюр

Маникюрите и педикюрите не си струва да се пренебрегват по време на бременност. Според специалистите тези процедури са абсолютно безопасни за здравето на бъдещата майка и нейното дете. Обикновеният лак е напълно безвреден, особено ако се прилага в добре проветрено помещение. Преди да започнете обаче, не забравяйте да прочетете състава на лака: ако съдържа формалдехид или толуен, тогава е по-добре да се откажете такива продукти.

Както се казва, ритуалите за красота трябва първо да включват правилно хранене, спорт, почивка, приятни моменти и здравословен начин на живот!

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!