Съчетайте парфюма с настроението си

Силата на ароматите е могъща. Те могат да отведат ума ни на различни места само с едно вдишване. Специалисти съветват всеки от нас да притежава поне 3 различни парфюма, които да синхронизира с деня си и сред тях да подбере този, който правилно ще допълни настроението му.Ако ви очаква ден в офиса и се чувствате силно продуктивни, имате нужда от семпъл, свеж аромат, който да ви представя като фокусирана и професионално съсредоточена личност. Chanel Coco Mademoiselle ще направи точно това.
Отивате на парти - изберете секси, привличащ вниманието парфюм като Jean Paul Gaultier Scandal By Night.
Предстои ви среща и искате да заложите на сексапила - грабнете изкусителен, топъл аромат като Lancome La Vie Est Belle L'Eclat.

Но как всъщност ароматите оказват такова влияние върху нас?

За това са отговорни хормоните. Миризмите могат коренно да променят настроението ни, защото те не се възприемат от носа, а ги обработваме с най-примитивната част от мозъка. Когато усещаме някакъв аромат, синапсите променят хормоналния баланс на тялото.Обонянието е по-силно и по-свързано с емоциите от всяко друго сетиво. Когато докосваме, виждаме, чуваме или вкусваме нещо, информацията се изпраща към таламуса (малка структура от междинния мозък). Там тя се обработва и чак след това се отправя към частта, която отговаря за паметта и емоциите. Различното при ароматите е, че техните сигнали прескачат таламуса и се обработват мигновено от тази част, предизвиквайки много по-интензивна психологическа реакция.

Правилните аромати…

Нека се върнем към момента, в който подбираме уханията, спрямо настроението. Флоралният парфюм, който седи върху тоалетката ви и винаги е пренебрегван, всъщност е чудесна идея през времето, когато се чувствате във вихъра на любовта. Чували сте за израза “летене във въздуха”? Можете да постигнете това усещане, благодарение на фенилетиламин-а, химично вещество, което придава така специфичния мирис, идващ от цветята. Той забавя разграждането на бета-ендорфините, които блокират усещането за болка.Подсилете енергията си с цитрусови връхни нотки. Тези свежи съставки притежават “събуждащ” ефект. Използват се от векове за повдигане на настроението и повишаване на жизнеността. Само си представете свежо обелени мандарини и техния полъх, носещ се във всяка стая от апартамента ви!

Ако постоянното напрежение и динамичен начин на живот са ви завладели напълно, успокойте страстите с топли базови нотки като амбър. Дълбоките парфюми с включено сандалово дърво, използвано в ароматерапията, ще ви помогнат да се отпуснете още след първото впръскване.

Имате ли в колекцията си парфюм, който да отговаря на моментното ви настроение? Ако отговорът е не - открийте го тук!

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!