Гримът - къде и как

Красотата е скъпо хоби

Жените сме родени с мисията да бъдем еталон на красотата. Тя е скъпо хоби - харчове за козметика, фризьор, обикаляне с часове по магазините, спазване на диети и още куп неща, които правим. За това имаме право да бъдем забелязвани и ценени. Роклята, усмивката, новите обувки, настроението - държим да ни се признае целият този труд.
Мъжете са прагматични - рядко забелязват малките, фини промени. По традиция се впечатляват от размера на бюста, овала на задните части и цвета на устните. Необходими са години наред “обучение”, за да ги научим да “виждат” всеки детайл, включен в програмата ни, актуализирана ежедневно, за да ни харесат.

Времето не стига, особено сутрин. Често в движение нанасяме червилото - на спирката или зад волана докато светофарът светне зелено. Тази надпревара ни изнервя, но, ако уважаваме себе си, не бива да излизаме сутрин от къщи, без да хвърлим 2-3 погледа в огледалото. Независимо от сезона и времето, винаги трябва да изглеждаме добре.

5 минути

Понякога 5 минути са достатъчни да начервим устни и озарим клепачите с лек цветови нюанс. Това, което не успеем да нанесем, ще компенсира младостта - можем да си позволим привилегията да изглеждаме небрежно.

Да или не на грима в училище

Стилното и интелигентно момиче знае, че всеки повод изисква определена визия и подходящ към нея грим. Училището не е правилното място да покажем пълния набор от грим-уменията си и любимите козметични продукти. Педагозите не гледат с добро око на красивите и модерни тийнейджъри. Младежкото лице не се нуждае от кой знае какви корекции. Лек фон дьо тен, за прикриване на пъпчици, прозрачна спирала на миглите, а на устните - балсам или ненатрапчиво червило. Подчертаваме дискретно естествената си красота, без афиширане.

Грим в офиса


За офис дамите дрес кодът и гримът се свързват с фирмата и позицията в йерархията. Следваме правилото на работещото момиче - устремено към резултати. Колкото и да ни се иска, ще се наложи да забравим за прет-а-порте манекенството пред колегите. Гримът е семпъл, безличен дори, визира отдадеността към корпорацията, не желанието за флирт и бягство от правилата. За тях има друго време и място. Мек и недоловим цвят сенки, копринени устни, чиято мекота и сочност подчертаваме с вазелин, модерна и поддържана прическа, спортно-елегантно облекло. Допустим е акцент или щрих, който, на фона на аскетичната ни визия ще даде цвят и стил на образа - семпла брошка, закачлива значка или фишу са достатъчни.

Парти грим

Партито е празник. Пъстър и богат на цветове и настроение, особено ако е вечерта. Сега е времето да покажем, че под ежедневната маска на доброто и послушно момиче се крие прекрасен горски звяр - ловък и сетивен. Предизвикателната визия е за предпочитане пред кукленската. Показва характер и разчупеност, не просто барби-лице и секси облекло. Заблестете с цветна очна линия, смесена с брокат. Добър избор са сенките-шимър.

Различната прическа или цветен кичур, напръскан с оцветяващ спрей за коса със сигурност ще предизвикат опашка от фенове, готови да споделят компанията ни до сутринта. Как да разберем на кого да заложим? Според гениалния архитект Гауди - най-добрият начин да опознаеш един човек е като харчиш парите му.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!