Идеално премахване на грима стъпка по стъпка

Това е дейност, която правим всеки ден. Сутрин слагаме грим, а вечер трябва да го махнем. Това е задължително! Не забравяйте - никога не си лягайте с гримирано лице! Това едно от най-лошите неща, които можете да направите за кожата си. Но основният въпрос е - знаете ли как да почистите лицето си правилно? Ние ще ви кажем как да го направите в няколко лесни стъпки.

Чиста вода или мицеларна, сапун, тоник, мляко… Какво трябва да изберете, за да отстраните и най-силния грим, дори водоустойчивия? Всъщност правилната техника за отстраняване на грима е много по-важна. Не е задължително да го правите с ръце или с памучен тампон. Напоследък има и други инструменти, които станаха изключително модерни. Разберете как можете да подобрите целия ритуал.                                         

                                 Основният принцип - не търкайте

Много от нас правят тази фрапантна грешка, която може да струва не само загубата на мигли (когато почистваме клепачите), но и да се разтегне прекомерно кожата. Ако натиснете силно с памучния тампон, напоен с продукт, деликатните косъмчета няма да издържат и ще започнат да падат. Интензивното триене на лицето може да предизвика бръчки, особено около очите. Така нареченият увиснал клепач, също може да бъде свързан с неправилна техника.

Как трябва да действате? Напоете добре тампона с продукта, който сте избрали. Когато докосвате кожата с него, задръжте го за момент, така че той да има шанса да разтвори козметиката. Ако гримът е изключително издръжлив, можете да го почистите с много леки зигзагообразни движения, но никога не търкайте лицето.

                               Изберете идеалния почистващ продукт


Най-напред трябва да сте напълно наясно какъв тип е вашата кожа. Ако се омазнява прекомерно, забравете за млякото и ѝ дайте мицеларна вода. Много продукти, освен че почистват и освежават имат и други функции, като например, матират и регулират секрецията на себум. Лосионите са идеално решение за жените с видими капиляри, чийто епидермис се нуждае от облекчаване.

Също така е много важно да се избере подходящото средство за премахване на грим от очите. Не забравяйте: не всички козметични средства за почистване на лицето са подходящи за това! Ако имате чувствителни клепачи, използвайте само хипоалергенни продукти, които да не дразнят очите. Вижте също упоменато ли е на опаковката, че продуктът е офталмологично тестван - особено когато ежедневно носите контактни лещи.

За да измиете водоустойчивата козметика, ще се нуждаете от двуфазна течност, чийто компонент е масло, ефективно премахващо дори най-издръжливия грим. Освен това то ще подхрани кожата и ще я направи сияйна.

Важно! Смятате, че декоративната козметика може да се измие добре със сапун и вода? За съжаление, сте в огромна грешка. Тази комбинация само ще изсуши кожата, няма да почисти порите добре и няма да успее да се отърве от спиралата, например.

Предимства и недостатъци на продуктите за отстраняване на грим

- Тоникът и мицеларната течност са супер ефективни, освежават и имат деликатна формула без мазнини. Чудесни за всеки тип кожа.

- Млякото е изключително меко и допълнително омаслява и хидратира. Избягвайте го, ако имате мазна или смесена кожа. Използвайте в случай на чувствителна или суха кожа.

- Масло - перфектно се справят с водоустойчивия грим, трябва само да го задържите за по-дълго (около половин минута), за да се разтвори козметиката. Освен това подхранва кожата, но, също като млякото, не е много подходящо за кожа, отделяща прекалено много себум.

- Гел или пяна - обикновено те не служат директно за премахване на грима, а за следващия етап на почистване на епидермиса. Те са нежни и ефикасни. Помагат да се отстранят остатъците, с които млякото например не се справя.

- Кърпички - като цяло се справят добре, но според нас, това е най-доброто решение при пътуване, например.                                                       

                                          Механична алтернатива

Имате чувството, че измиването на лицето с ръце или памучен тампон не изчиства напълно кожата от примеси? В този случай трябва да се поинтересувате от все по-популярните средства, като специални ръкавици, силиконови кърпи, естествени гъби и звукови четки. В случая с първите три, трябва да направите сами масаж на лицето - издатините достигат по-дълбоко и измиват грима. От своя страна, последното решение е истински хит през последните години. Лицето, третирано с вибрации като в козметичен салон, ще бъде по-чисто от всякога и ще приеме по-добре козметиката за грижа за кожата, която прилагате през деня и нощта.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!