Спирулина и нейните ползи в козметиката

Спирулината отдавна е позната като хранителна добавка. Придава сила и мощ на организма и често се приема от спортисти, за да постигат издръжливост и високи резултати. Много хора са чували за нея, ала малко от тях наистина са я пробвали или са използвали продукти, чиито свойства подмладяват, трансформират кожата и косата, карат тялото да изхвърли токсините и заработи оптимално на 100%. Козметологията е сфера, която непрестанно търси и експериментира с все по-нови и полезни вещества. Целта е да се намалят вредните ефекти от средата и влиянието на свободните радикали, състаряващи преждевременно тялото. 

Защо старее кожата и как да противодействаме на този процес

С напредването на възрастта метаболизмът се забавя и синтезът на колаген намалява. Организмът не може да произвежда колагена в предишните количества. След като навършим 30 години, процентите му с всяка следваща година намаляват. А след 50-тата година това става двойно по-бързо. Знаем, че колагенът поддържа еластичността на кожата. Намалее ли драстично неговото производство, тя се отпуска и увисва. Естествено е никой да не иска лицето му да се покрие с бръчки. Много хора по света са готови на всичко, за да запазят младежкия вид и опънатата кожа на лицето и тялото колкото е възможно повече.

Суперхраните са натурални природни съставки, които лесно се възприемат и влияят положително на клетките. Спирулината е водеща сред тях, затова, ако не искаме да остареем и да се простим с гъстата си коса преждевременно, навреме трябва да  включим ценната съставка в диетата и в продуктите си за грижа. Шампоан за коса със спирулина ще укрепи увредените зони и възстанови естествения баланс на скалпа. Полезното микроводорасло има висока хранителна стойност. Съдържа много повече протеин от другите растения. Богато е на витамини от група B, в това число B12, A, C, D и E. Чудесен източник е на минерали като желязо, магнезий, калий, калций, цинк. Има най-добрите антиоксидантни свойства. Съдържа и омега-6 мастна киселина. Индуцира растежа на фибробластите, които синтезират колаген. Има и противовъзпалително действие. Защитава клетките от увреждане. 

Ползите от спирулина за кожата и косата

Използването на кремове и лосиони със съдържание на спирулина подобрява еластичността на кожата и противодейства на бръчките. Грижи се отлично за здравето, плътността и обема на косата. Тя е богата на аминокиселини, които образуват градивните елементи, изграждащи структурата на косъма. Предотвратява косопада. В козметиката водораслите могат да се срещнат във формулите на маски за лице, за тяло или за коса, кремове, шампоани, пилинги, сапуни и душ гелове.

Спирулината съдържа ефективните антиоксиданти като хлорофил и бета-каротин. Чудесна е за забавяне на стареенето на зрялата кожа, често изложена на ултравиолетови лъчи. Връща еластичността, редуцира броя и дълбочината на бръчките. Помага за задържането на влага в кожата, а това ѝ свойство предпазва от преждевременно стареене. Отговорна е за детоксикацията на тежките метали – основен рисков фактор и причинител на стареене.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!