SPA салон у дома: 5 процедури, които можете да направите и сами

Не е толкова лесно модерното работещо момиче да намери час-два за себе си. И ако маникюрът и епилацията са задължителни, то почти никога няма време за други глезотии. Често си мечтаете за удоволствието, наречено SPA. Има обаче и процедури, които не изискват специални умения или оборудване. Тогава защо не си направите един СПА център у дома?

Терапия с камъни

Много популярна в професионалните салони! Признайте, вероятно имате няколко камъчета, донесени от морски курорт? Техният час вече настъпи! За да извършите каменен масаж на лицето ще ви трябват два заоблени камъка. Единият затоплете в гореща вода, а другият охладете във фризера. Масажирайте лицето и шията си, първо с топлия, след това със студения. След тази лесна процедура кожата ви ще изглежда така, сякаш сте били край морското крайбрежие цяла седмица.

Шоколадова обвивка

Процедури с шоколад се предлагат в почти всеки SPA център. Защо сладкото изкушение е толкова популярно в грижата за кожата? То е не просто перфектен начин за добро настроение, но и истински приятел за тези, които искат да стегнат тялото си и да се отърват от целулита. За терапията ще ви трябват 100 г натурален черен шоколад. Разтопете го на водна баня (можете да добавите няколко капки зехтин или друг вид подхранващо и омекотяващо масло), нанесете върху проблемните зони, увийте с фолио и оставете за 40 минути. Може и да ви звучи странно, но повярвайте, резултатът си заслужава. Ако искате да подсилите ефекта, използвайте в комбинация със скраб със същия апетитен аромат.

Вълшебната глина

Тази процедура се е практикувала в древна Гърция. Има много разновидности на глината, но ви съветваме да изберете черна - тя подобрява лимфния поток и помага в борбата срещу целулита. Вземете горещ душ и приложете глината върху проблемните зони на тялото с масажни движения. След това плътно, но без да стягате прекалено, обвийте намазаните зони. За да подсилите ефекта, увийте в топло одеяло. След 30 минути вземете топъл душ с овлажняващ душ гел и се насладете на кадифена кожа.

Ваната на Клеопатра

Вероятно сте чували за легендарната вана на Клеопатра, след която кожата става като на бебе? За приготвянето му ще ви трябват 1,5 литра пълномаслено (от 3,5%) краве мляко и половин час свободно време. Изсипете във ваната с топла вода (36-37 градуса), добавете към нея затопленото мляко и легнете вътре за 20-30 минути. Ще видите, че кожата след такава вана няма да е по-лоша, отколкото след скъпа СПА процедура. Ако искате да пробвате нещо по-модерно, заложете на готовите продукти за вана с мляко и различни добавки.

Вана с морски соли

Когато навън е студено и влажно и можете само да мечтаете за пътуване до морето, организирайте СПА курорт вкъщи, купувайки обикновена морска сол от най-близката аптека. За козметичен ефект е достатъчно да добавите 100 до 300 г сол във водата. За да заздравите организма, не пестете - сложете 500 до 800 г сол в топла вода (можете да използвате някои соли от Мъртво море). Такава вана перфектно премахва подпухналостта, подобрява имунитета и възстановява силата.


Поглезете се в уюта на собствения си дом и се почувствайте като истинска принцеса!

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!