Най-добрите средства за почистване на козметика

Всяка жена обича да да се гримира и експериментира с визията си, подлагайки се на какви ли не процедури. Желанието да бъдем красиви е водещо за нас. То се формира още в детството докато тайничко пробваме грима и червилото на мама, обуваме нейните обувки на токчета, “къпем” се с нейния парфюм и се коронясваме с бижутата й. 

Макар пораснали, момичетата си оставаме момичета. Съвсем целенасочено изграждаме години наред своята визия, не можем да си позволим да се появим извън форма: със сенки под очите, подпухнала и пигментирана кожа, рошава и изтощена коса и обелен маникюр.

За да бъдем номер 1, от нас зависи прецизната селекция на козметичните продукти, които ще употребяваме. Ще държим тази позиция, ако не пренебрегваме процедурите по почистването на грима и козметиката. Само така ще удължим младостта си, ще дадем възможност на клетките да дишат и да се регенерират. 

Средства за почистване на грима от лицето

Най-популярните средства за почистване на грима от очите и устните са: 

  • мицеларна вода;
  • лосион;
  • тоалетно мляко.

Мицеларната вода почиства всякакъв вид козметика - червило, спирала, грим, фон дьо тен, пудра и пр. Особено деликатна и нежна е към зоната около очите. Дълбоко отстранява мъртвите клетки и себума, отпушва порите, без да предизвиква алергии. Хидратира и тонизира. Премахва водоустойчива козметика.

Лосионът нежно отстранява замърсяванията и грима, хидратира кожата, премахва себума и микрочастиците, замърсявали лицето през деня. Използва се без измиване. Не люти на очите.

Тоалетното мляко е един от най-употребяваните продукти. Почиства, хидратира, успокоява и тонизира. Отстранява дори водоустойчив грим. Нежно и деликатно кадифенизира кожата, формулата му включва витамини и минерални масла. Действа и противовъзпалително.

Почистване на боя за коса от кожата 

Психологията на нас, представителките на женското царство, е такава, че когато искаме да преодолеем свой комплекс, първото нещо, за което се сещаме е косата. Подстригване или боядисване - без значение, важна е промяната. Щом си наумим нещо, правим го веднага, но ако нямаме час за фризьор, не сме особено прецизни в избора на боята. Купуваме произволна марка и след боядисването съжаляваме, че косата ни е станала прекалено суха, изгубила плътността и обема си.

Всяка жена, поне веднъж е боядисала косата си у дома и знае какъв дискомфорт причинява тази процедура.

Как да премахнем от лицето си нежеланото оцветяване от боята за коса бързо и безболезнено, за да можем да излезем навън, без неудобство и тъмни петна по кожата около челото, ушите, скулите и врата?

Ако преди боядисването сме намазали граничната зона между косата и лицето с крем или масло, няма проблем. Ако в бързината сме забравили, можем да разчитаме на лабораториите за козметика, които се погрижиха да създадат средства за отстраняване на петната от боядисване

Премахване на гел лака от ноктите

Знаете ли, че дамите от британското кралско семейство са задължени да използват лакове в неутрални пастелни цветове, идентични с цвета на кожата? Ноктопластиката и ярките нюанси са абсолютно забранени. 

Слава богу, че това не важи за нас. Придобилият популярност гел лак е отлично и изключително трайно средство за надеждна поддръжка на добрия маникюр. Обикновените лакове нямат неговата трайност. Това е и основната причина той да се употребява все повече от модерните дами. За да го отстраним от ноктите, не можем да разчитаме на обикновения ацетон. Първо, защото уврежда кутикулата и второ - няма да се справи. Козметиката непрекъснато се развива, а добрите производители винаги предвиждат желанията и нуждите на своите клиенти. За отстраняването на устойчивия гел лак те създадоха средства, които ще се погрижат за целостта и здравето на нокътя, ще премахнат твърдото покритие когато не ни е нужно.

5 минути = младост и красота

Почистването на козметиката е ритуал, който не бива да пропускаме нито ден. Трябва да се отнасяме с грижа и отговорност към тялото си. То ни служи активно по 12 часа на ден. Изпълнява нашите желания безпрекословно. Ако искаме това да продължи, можем все пак да отделяме поне по 5 минути дневно за отстраняването на замърсяванията и тонизирането му. Това е жизнено необходимо за него така, както ние не можем без любовта, добротата и стремежа към вечната младост и красота.

Нека не забравяме, че колкото и да търсим път към красотата, ако тя не е закодирана дълбоко в нас, в характера и чувствата ни, никога няма да стигнем до истинското й проявление.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!