3 начина да вдъхнете нов живот на любимия си бюти блендер

Кога беше последният път, когато изчистихте бюти блендера си?

Гъбите за грим задържат лесно бактерии и често, заедно с фон дьо тена, покривате лицето си с голямо количество микроби. Това създава среда в кожата, която изостря проблемите и влошава общото ѝ състояние. Никой не иска това, нали?

Ще се изненадате, когато разберете какво се крие дълбоко в гъбата ви - грим, крем, себум от лицето и дори плесен!

Ако не си спомняте какъв беше цветът на блендера ви, когато го купихте и ви се струва, че не се справя така добре, както в началото, то е време да се заемете с почистването му. Представяме ви 3 начина как да се отървете бързо и лесно от мръсотията по любимата ви гъба.

1. Използвайте микровълнова

Този метод се разпространи много бързо и в момента е тотален хит! Той ще дезинфекцира отлично и ще отстрани всички микроорганизми. Необходима ви е купа, която може да бъде използвана в микровълнова. Напълнете я с вода и сложете няколко капки препарат за съдове, течен сапун или бебешки шампоан (каквото имате под ръка). Течността трябва да покрива напълно гъбата. Стиснете я добре, за да се напои и затоплете за минута. Когато изстине я изплакнете под течаща вода.

Внимавайте, този метод не трябва да бъде използван със суха гъба. Уверете се, че е добре напоена и не пускайте микровълновата за твърде дълго време. Разтопяването е по-лесно отколкото си мислите!

2. Измийте с помощта на препарат

Един от най-лесните и често използвани начини. На пазара има препарати за почистване на бюти блендери, но сапун би свършил добра работа също. Може да изберете както бар, така и течен. Ако се спрете на твърдия - намокрете гъбата и започнете да втривате сапуна. Когато пяната стане чиста, изплакнете добре под течаща вода. Ако предпочетете течната форма - намокрете и нанесете директно няколко помпички от сапуна. След това измийте старателно.

3. Двойно почистване

Защо не опитате почистване с кокосово масло? То е известно с чудесното си действие като демакиант и би свършил чудеса с гъбата ви. Върху сух бюти блендер нанесете няколко капки и масажирайте докато козметиката започне да излиза. След това измийте със сапун, както посочихме по-горе.

Как правилно да подсушим гъбата за грим?

Правилното подсушаване е толкова важно, колкото и честите измивания. Прибирайки я мокра, улеснявате образуването на мухъл. Оставете я на въздух, а още по-добре навън, под слънчевите лъчи. Това ще ускори значително процеса, а светлина ще спомогне за намаляване на микробите.

Въпреки прецизното почистване, което значително удължава живота му, специалистите съветват да подменяте бюти блендера си на всеки три месеца.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!