4 златни правила в есенната грижа за кожата

След първите по-студени дни е време да се замислим какво е необходимо да променим в ежедневната грижа за кожата ни. През лятото използваме по-леки хидратиращи продукти, тъй като омазняването е по-лесно, а и горещината ни кара да консумираме повече вода, което е равно на по-добра вътрешна хидратация. Но през есента въздухът става по-сух, кожата губи ценна влага и защитната ѝ бариера отслабва, предизвиквайки изсушаване, раздразнения и зачервяване.

Важно е да подбираме козметиката си спрямо времето навън, както избираме дрехите си! И това е потвърдено от множество дерматолози. Те казват голямо НЕ на използването на една и съща козметика през цялата година.

Бъдете в крак със сезона и с помощта на 4 лесни стъпки преминете към есенен режим.

1. Силно хидратиращ крем за лице

Насочете се към по-гъстите консистенции, за да предотвратите действието на сухия въздух и да помогнете на влагата да се задържи за по-дълго в клетките. Знаете, че това е ключът към здравата, сияйна кожа. Намерете интригуващ нов продукт или се доверете отново на любимеца си от миналата година.

2. Почистващи и ексфолиращи продукти

През лятото сме свикнали често да прибягваме към скраб както за тяло, така и за лице. Това се дължи на по-голямото натрупване на замърсявания и себум, предизвикани от горещината. За есента изберете по-нежен ексфолиант, като може дори да го замените с дълбоко почистваща маска за лице. Един път в седмицата е достатъчно, за да поддържате свежа и чиста кожата си.
Същото се отнася и при избора на всекидневна почистваща козметика - хидратиращ лосион за почистване би се справил чудесно със задачата.

3. Крем за ръце

През лятото съвсем сме забравили за ръцете си. Време е обаче да се погрижим за тях, тъй като са постоянно изложени на студ и вятър. Ако не защитим кожата, вредните външни влияния ще я съсипят. Намерете крем, който да се нанася лесно и бързо да попива. На пазара има изобилие от различни аромати, така че изберете най-любимия си, който да ви кара по-често да нанасяте продукта.

4. Слънцезащита

Не прекратявайте употребата на слънцезащита! UV лъчите не спират да вредят на кожата и през останалите сезони. Слънцето засилва преждевременното стареене и увеличава шанса от рак на кожата. Ежедневната слънцезащита, която ползвате трябва да притежава поне SPF 30.

Колкото и да ни е трудно е време да кажем чао на лятото. Есента също има своите плюсове и вълнуващи моменти. Все пак, бихме се радвали, ако времето ни изненада с още няколко топли дни!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!