Избелване на зъби? Направете го безопасно вкъщи!

Избелването на зъби, особено това вкъщи, винаги е предизвиквало много въпроси. Вредно ли е? Колко е трайно? Каква козметика да използваме? Повечето хора се безпокоят от факта, че избелващите препарати съдържат химикали, които могат да навредят на зъбите и венците. Но ако сте информирани добре и бъдете внимателни в избора, може да се наслаждавате на холивудска усмивка с малко усилия и средства.

На пазара има голямо разнообразие от избелващи препарати и с малко проучване може да изберете най-подходящия за вас.

Паста за зъби 

Пастите за зъби имат нежно действие. Ще ви помогнат да отстраните някои повърхностни петна, но ви трябва по-силен продукт, ако търсите значителна промяна в цвета на зъбите си. Затова избелващите пасти могат да бъдат използвани по-скоро като поддържащ ефект.

Прах за зъби

Праховете са истински хит в момента! Съдържанието на активен въглен в повечето е голям плюс, тъй като той е мощен детоксикатор и е една от най-известните съставки за премахване на петна от зъбите. Измиването е лесно, а резултатът е няколко тона по-бяла усмивка.

Вода за уста

Водата за уста има ниско съдържание на водороден пероксид, може да промени цвета, но ще отнеме повече време. Понякога са необходими месеци употреба. Не е препоръчителна при чувствителни венци!

Гел за избелване

С този метод трябва да бъдете внимателни. Разгледайте съставките, дори се консултирайте с професионалист, ако е необходимо. Бъдете много прецизни при употребата му. Геловете успят да изсветлят зъбите с няколко нюанса за доста кратко време.

Внимавайте! Съдържанието на определени химични съставки е опасно. Те лесно могат да навредят на венците и емайла, особено когато ги използвате прекалено често.

Има ли по-безопасен начин за постигане на искрящо бяла усмивка?
Да, с помощта на натурални рецепти и съставки. Те са безвредни за употреба, а направата им е лесна за изпълнение.

Куркума и кокосово масло

Нужни са куркума на прах и кокосово масло. Смесете ¼ ч.л. куркума и ⅛ ч.л. разтопено масло. Кокосът ще помогне на куркумата да се задържа, освен това той подобрява състоянието на устната кухина. Имайте едно наум, че тази смес доста ще оцвети зъбите ви. Нужно е след това да ги измиете с традиционна паста за зъби.

Активен въглен

Ще го откриете под формата на прах или капсули. Уверете се, че съставът му е изчистен от химични вещества. Най-лесно може да оформите паста, като добавите вода към него. С помощта на пръст или четка нанесете върху зъбите. Оставете за 5 минути, след което изплакнете, ако е необходимо използвайте четка, за да почистите по-добре.

Кокосово масло

Това, което ви е необходимо е нерафинирано кокосово масло. Този метод е любим на много звезди. Те съветват всяка сутрин, за около 20 минути, да задържате с.л. кокосово масло в устата си и да жабуркате, за да достигне до всяко кътче на устната кухина. Много хора споделят, че в началото е малко уморително, но с времето се придобива навик. Може да започнете с по-малко минути и да увеличите постепенно. Бъдете внимателни и не поглъщайте маслото!

Сода за хляб

Содата притежава натурални избелващи свойства. Тя създава алкална среда в устната кухина, която предотвратява образуването на бактерии. За да направите паста, смесете 1 ч.л. сода и 2 ч.л. вода. Измийте зъбите си. Добре е да използвате този метод само няколко пъти на седмица.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!