Кажете сбогом на разширените пори!

Нека го признаем, разширените пори никак не се вписват в идеята ни за перфектно изглеждаща кожа. Задавате си различни въпроси, но все още не успявате да намерите отговори? Искате да се отървете от тях? Разберете как!

Какво са порите?

Те са отвори на космените фоликули и са главният изход на потта и различните телесни токсини. Разширените пори се забелязват лесно и се срещат при мазна или комбинирана кожа. Те образуват себум, който предпазва от замърсяване и бактерии. Когато количество му е по-голямо, образуването на черни, бели точки и пъпки е почти неизбежно.

Какво ги предизвиква?

Най-общо казано - основната причина за разширяване на порите е твърде голямото производство на себум. В повечето случаи те са генетично заложени. Но могат силно да се повлияят от хормоналните ни нива, от начина на почистване на лицето и от външната среда. С напредване на възрастта, работата на мастните жлези, производството на колаген и обновяването на клетките значително се понижава, като това е една от основните причини за образуване на разширени пори след определена възраст.

Как ефективно да почистим кожата си в домашни условия?

  • Първата стъпка е да “отворите” порите, с помощта на пара. Всъщност, те не могат да се отварят и затварят, тъй като не притежават мускул, който да ги задейства. Просто въздействието на топлината ги разширява, а на студа - свива. Парата ще помогне на замърсяванията, които са се натрупали в тях, да излязат по-лесно. Сложете вода на котлона и когато започне да ври застанете за около 2-3 минути над излизащата пара. Ако е неприятно или досадно, може да правите почивки от няколко секунди. Другият вариант, особено ако сте решили да се концентрирате върху определена зона като носа, например, е да задържите върху областта напоена кърпа с гореща вода. След 30 секунди отново я потопете, като повторите приложението 2-3 пъти.
  • След като сте подготвили кожата е време за почистване. Маските с отлепяне са способни ефикасно да отстранят всички нежелани образувания. Разнообразието е голямо и може да подберете идеалната според вашия тип кожа. Съществуват и други варианти за дълбоко почистване, но за тях ви съветваме да се доверите на професионалист.
  • За финал трябва да нанесете подходящ продукт. Серумите притежават високо съдържание на активни съставки, което ги прави съвършени за този случай. Подберете такъв, който хидратира кожата, като същевременно я матира. Ние от MAKEUP ви препоръчваме серум, предназначен за контрол на порите и който създава чувство за кадифена кожа. Съдържанието на AHA киселина действа като ексфолиант, помага за отпушването, намалява видимо пигментните петна и зачервяванията.

Как незабавно да минимизираме порите?

Освен редовните грижи е добре да знаете някой трик, който може да приложите за няколко минути, преди важна среща.

  • Глинена маска - Този тип маски лесно извличат мръсотията в дълбочина и свиват порите. Премахват всички черни точки и действат благоприятно в Т-зоната, като регулират повишената секреция на себум.
  • Маска, контролираща производството на себум - Така наречените Oil Control Masks, проникват дълбоко в кожата, като отстраняват прах и себум. Черните точки и различните петна ще бъдат сведени до минимум, а лицето ще придобие равномерен цвят.
 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!