Масаж с вендузи: край на целулита

Желанието ви да полагате повече грижи за себе си се е повишило, но разкрасителните процедури в професионалните салони често са доста скъпи и изискват време, с което не разполагате? В тези ситуации можете да заложите на домашните ритуали, които са не по-малко ефективни при правилно изпълнение. Масажът с вендузи добива все по-голяма популярност, а неговото предимство е, че можете да го практикувате и сами. Какви за ползите от него и как да се справите успешно у дома с правилните техники?

Как функционира масажът

Всъщност процедурата с вендузи се изразява в създаването на вакуум ефект върху тялото, като се изтегля кожата. Това позволява обработване на мастните тъкани в по-голяма дълбочина, a също така стимулира лимфния дренаж, като освобождава каналите. А това от своя страна го прави идеален за третиране на зоните с по-видим целулит и за активното справяне с него. За целта е необходимо да изпълнявате масажа правилно и да следвате изискванията стъпка по стъпка не само при работата с вендузите. За максимално добри резултати е добре да се изгради рутина от подготовка и постритуали за красота.

За да подготвим кожата за третиране, трябва да стартираме с почистване, като може да се спрем на скраб с антицелулитни свойства. Миниатюрните захарни частици успяват да почистят старателно повърхността на епидермиса като отстраняват мъртвите клетки. Съставки като кафе и екстракт от джинджифил са изключително благоприятни, тъй като създават затоплящ ефект. 

Техника в 3 стъпки

Имаме възможността да изберем между няколко вида вендузи. Най-често срещаните и лесни за работа са силиконовите. Ако сте начинаещи е добре да се доверите на тях, тъй като стъклените им еквиваленти изискват извличане на въздуха чрез нагряване със спирт, а и регулирането на силата с тях е значително по-трудно.

Следва ключов момент в изпълнението на масажа. Необходимо е обилното нанасяне на масло в зоната, която предстои да третирате. Тук можете да се доверите както на предпочитано от вас натурално масло като кокосово, какаово, от карите и др., така и да добавите към тях етерично, с любим за вас аромат. Така ще съчетаете масажа с ароматерапия. Изборът на антицелулитно масло за тяло не е задължителен, но може да подпомогне финалния резултат, подобно на скраба.

Пристъпваме към същинската работа с вендузите. Необходимо е да ги стиснете леко в горната част и да ги поставите върху желаната област. Важно е масажните движения да започнат веднага след “захващането” и да не ги оставяте на едно и също място за повече от две секунди, за да избегнете образуването на синини. При масаж на корема, действайте с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка. За него са напълно достатъчни около 5 минути равномерен масаж. Що се отнася до бедрата, при тях можете да използвате прави или зигзагообразни движения по посока отдолу нагоре. Седалището е малко по-специално - поставете вендузата в центъра на дупето и движете навън към тазобедрената кост, като правите полукръг първо в горната, а след това в долната част. За тези две зони процедурата може да е с трайност 10 минути. Приключвайте движенията си с внимателно и леко издърпване, което освобождава кожата. За да бъдат постигнати равномерни и постепенни резултати, е добре масажите да бъдат извършвани през ден.

Финални щрихи за перфектни резултати

Почистването на тялото от нанесеното масло също може да допринесе за действието на целия ритуал. Добър вариант е да се оставите в прегръдките на релаксираща вана, придружена от соли с антицелулитен ефект. Друг вариант е просто да измиете кожата си по стандартния начин и да завършите с масло или гел с подобно предназначение. Съставките, които действат изключително добре за справяне с мастните депа, целулита и стриите са кафето, канелата, грейпфрута, джинджифила и др. 

Осмелете се да опитате нещо ново и подобрете процедурите си за красота в уюта на дома ви!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!