Кола маска: гладка кожа с едно движение

Най-дълготрайният, ефективният, болезненият, бързият или бавният метод за обезкосмяване. Можем да чуем безброй различни мнения за кола маската, но фактът, че оставя кожата идеално гладка e неоспорим. Преоткриваме я в нови, най-различни форми, които стават все по-популярни. Какви са иновациите в тази процедура, как да се справим с обезкосмяването в домашни условия и на кой вариант да заложим - в следващите редове обръщаме внимание на всички тези въпроси.

Защо кола маска

Никога не сте пробвали кола маска? Това е един от начините да отстраните трайно нежеланите косми още от корена. Резултат, който не може да бъде постигнат с бръснене или с депилиращ крем. Ако пък вече сте я изпробвали поне веднъж и буквално сте се опарили, вече има продукти, които дори не се нуждаят от нагряване. Технологичните разработки са толкова иновативни, че дори тези от вас с нисък праг на болка биха издържали на епилацията безпроблемно. 

В същността на кола маската стои именно думата епилация, което означава, че косъмът се изтръгва с корена. Принцип, който удължава значително периода, в който третираната зона остава гладка. Така си спестявате ежедневното бръснене на епидермиса със самобръсначка, което предизвиква раздразнения, сърбеж при изникване на космите и тяхното удебеляване. Още едно предимство на кола маската е, че с всяка следваща процедура космите изтъняват, разреждат се и е възможно дори да изчезнат в някои определени зони.

Кой вид да изберем

Дори стандартната захарна паста, с която най-вероятно и дамите от по-възрастното поколение са добре запознати си има своя съвременен вариант. Снабден с рол-он приставка, той ви дава възможността да извършите процедурата без излишно разтичане, гадаене на правилната температура и изгаряне на кожата, от което всички се притесняваме. В повечето случаи формулите на този тип продукти са обогатени с масла, например от иланг-иланг, които да омекотят и направят косъма по-еластичен, така че да излезе по-бързо и безболезнено.

Кола маската на гранули добива все по-голяма популярност, особено сред дамите, които са достатъчно смели да премахнат окосмяването сами в домашни условия. Разтопявайки се, те образуват консистенция, която улавя дори най-късите, току-що поникнали косми. Рязкото издърпване притъпява болката, а растителните екстракти в състава, например от роза, са добавени, за да възстановят максимално бързо дори чувствителния тип епидермис. Този метод ви осигурява удобство и благодарение на практичния начин на работа. Необходим ви е единствено нагревател, който разтопява гранулите за няколко минути и ви позволява да определите сами желаната температура, съобразно търпимостта на кожата. Така ще имате на разположение собствено козметично оборудване у дома, за да извършвате обезкосмяването в удобно за вас време.

Има по-деликатни зони, в които със сигурност бихме искали да избегнем появата на раздразнения. За тях можем да заложим на депилиращи восъчни ленти. Без разтичане, затопляне, необходимост от шпатула и т. н. Всяка лента разполага с необходимото количество восък в съответствие с мястото, за което е предназначена. Удобен и безболезнен начин за отстраняване на окосмяването в интимната област, горната устна, подмишниците и дори при оформяне на веждите. 

Малки тайни за идеален резултат

Както при всяка разкрасителна процедура и при кола маската се нуждаем от подготовка. Обезмасляването и дезинфекцията на кожата са препоръчителни преди да използвате, който и да е вид от предложените по-горе. Избирайки такъв тип продукт с охлаждащ и успокояващ ефект, можете да бъдете спокойни, че дискомфортът и паренето ще бъдат сведени до минимум.

Напълно нормално е след обезкосмяването да забележите остатъци от восък. Има лесно решение и за тяхното отстраняване. Необходимо ви е почистващо масло, което разтваря лепкавата консистенция и я премахва без излишни усилия от ваша страна. Спрете избора си на такова, обогатено с арган или алое вера, за да облекчи дразненето и да заличи зачервяванията възможно най-бързо.

Един класически метод се завръща под няколко нови форми, за да ви подари кожа по-мека и гладка от естествена коприна!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!