Детокс на кожата - връщаме се обратно в града

Лятото се изплъзва като пясък между пръстите ни и дори и да успеем да си откраднем още един уикенд близо до морето, то за повечето от нас настъпващият месец бележи началото на новия сезон. Време е да върнем организма и кожата си в редовната разкрасителна рутина. За тази цел имаме нужда от детокс, а в следващите редове ви споделяме кои продукти за кожата на цялото тяло са подходящи за тази цел.

Защо ни е необходим детокс

За никого не е тайна, че лятото се отдаваме на всички удоволствия, които сме си отказвали през останалото време, заради натоварения график и режимите, които спазваме. Хапваме десерт след всяка вечеря, коктейлът на плажа е задължителен, а по-голямата част от козметиката ни остава у дома и използваме минимално количество продукти за грижа. Всички тези фактори се отразяват върху епидермиса, а да не забравяме и слънчевите лъчи.

Според изследвания на дерматолози и токсиколози, слънцето далеч не е единственият враг на кожата. Носещите се прахови частици във въздуха и изгорелите газове също са такива. В съчетание с всичко изброено по-горе, то можем да заключим, че извеждането на токсините от епидермиса е напълно задължително, ако искаме да стартираме есента в напълно свежа и отпочинала форма.

Грижа за лицето

Започнете с почистващите продукт, все пак в същността на детоксикацията стои именно старателното отмиване на замърсителите от кожата. За предпочитане е да заложите на продукти с консистенция на гел или масло, тъй като те са значително по-ефективни като действие и проникват по-дълбоко в порите. Сред най-активните ловци на праховите частици са мицелите, а комбинацията им със салицилова киселина гарантира премахване на бактериите и токсините. Цитрусовите екстракти съща са отличен вариант, тъй като са богати на антиоксиданти и неутрализират и последния вид вредители - свободните радикали. 

За да постигнете максимално добър резултат е добре да се доверите на продукти от една серия, които ще допълват взаимно действието си. Добавете хидратираща есенция или крем, които набавят необходимото количество влага за баланс на епидермиса и пилинг, с който да ексфолирате 1-2 пъти седмично.

За дамите, които не си представят ежедневнати си рутина без маска, могат да се спрат на такава с участие на активен въглен или розова глина в състава. И двата компонента са известни със своите мощни детоксикиращи и себорегулиращи свойства. Ако изпитвате колебания при избора, то при мазен тип кожа заложете на първия вариант, а при сух - на втория.

Грижа за тялото

Кожата е най-големият ни орган и по тази причина няма как да ограничим детокса само в рамките на лицето.От него се нуждае цялото тяло, а скрабовете вършат отлична работа именно за тази цел. Продукти с консистенция на базата на морска сол не само извеждат праха, себума, бактериите и микробите, но и тонизират и връщат жизнения вид на епидермиса, който слънцето със сигурност е дехидратирало. Бързаме да уточним, че масажът със скраб по никакъв начин не нарушава придобития шоколадов загар. Напротив, комбинацията от полезни масла в състава му може само да овлажни в дълбочина и да удължи живота на тена.

Съветите на специалистите

За да изпълните правилно детоксикацията на лицето, наблегнете на почистването му. Професионалните дерматолози ни съветват да не подновяваме грима си по средата на деня, нанасяйки фон дьо тен върху слоя, приложен сутринта. Дори и да ви отнеме повече време, отстранете декоративната козметика и създайте грима си на чиста повърхност. Така със сигурност няма да позволите на вредителите да проникнат в дълбоките слоеве. Същото правило се отнася и за вечерната ни грижа. Измиването е задължително, а за да постигнете максимален ефект, можете да изпълните процедурата с електрическа четка за лице.

Заредени с нови сили, освежени и вдъхновени се завръщаме в градската среда и сме готови да сияем и да достигаме нови върхове!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!