Перфектният мокър ефект на косата в 3 стъпки

Лятото е сезонът, в който можем просто да оставим косата си мокра и да се чувстваме неотразими без упреци, че сме без прическа. Този естествен ефект обаче не се задържа дълго, заради високите температури. Споделяме ви стъпките, с които професионалните коафьори постигат съвършения мокър вид на косата.

Подготовката

Колкото лесна и бърза за изпълнение да ни изглежда тази прическа, тя със сигурност има своите специфики. От значение са не само продуктите, които използваме, но и типът, дължината на косата и начинът на изпълнение.

Началната стъпка може и да е най-лесната, но още тук се допуска една основна грешка, която може да доведе до неуспех при финалния резултат. Започваме с овлажняване на косата, като можем да я измием или просто да я напръскаме. Важният момент тук е да я подсушим с кърпа, без да търкаме. Ефектът, към който се стремим е кичурите да бъдат на 60% сухи. Разресваме с гребен с широки зъби и продължаваме към следващата фаза.

Начин на обработка

Пристъпваме към същинската част, а именно нанасяне на продукт. Предлагаме два, изпитани от специалисти варианта. Изпробвайте ги и преценете кой пасва повече на вашия тип коса.

  • Тук следва да комбинирате два продукта - гел и стилизиращ крем. Нанесете по цялата дължина. Започнете с количество колкото стотинка за тънка и къса коса или колкото метален лев за гъста и дълга. Първият компонент осигурява необходимото ниво на фиксация, а вторият запазва гъвкавостта и естествения вид на кичурите. Така предотвратявате вероятността от образуване на “клечки” или прекалено мазен резултат.
  • При този вариант отново са ви необходими две средства, като този път те се прилагат поотделно и по специален начин. Гелът се нанася от корените до средата на косата. След това разресвате отново с гребен с широки зъби. Тук ви е необходимо масло за коса, което да напръскате от средата на кичурите до връхчетата. След което изсушавате със сешоар, като се стараете да не докосвате зоната с гел. Накрая прокарайте пръсти от средата до краищата, за да се прелеят двата продукта.

Финални щрихи

Този тип прическа е идеален както за ежедневието и плажа, така и за официални поводи през летните дни, но ако искате визията ви да бъде супер шик, тогава използвайте гребен с тънки зъби. Той ще запази стегнатия и по-изискан вид на косата.

Вече знаете тайната формула за небрежния мокър ефект на косата, който можете да постигате дори в градска среда. Сега е моментът да заложите на естествена и едновременно секси визия!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!