Тенденции в грима за предстоящия сезон

Извадете и почистете всички четки за грим, с които разполагате, тъй като идните няколко месеца те ще се вихрят в колоритна фиеста върху лицето ви! Налагащите се грим тенденции ни приканват да забравим за всички класически, елегантни и изчистени образи и да се гмурнем в палитра от цветове. 

Какви са новостите

Ако в разкрасителния ви арсенал липсват по-различни цветове сенки от такива в земни тонове, сега е моментът да го промените. Настъпващото лято е изцяло в тематиката на ярките цветове. А най-хубавото е, че правила и техника за нанасянето им няма. Единственият съвет, който професионалните гримьори ни дават е да заложим на неонови и пастелни палитри. Фаворитите са яркожълто, тюркоаз, кралско синьо, зелено, оранжево и люляково лилаво. Можете да ги нанасяте самостоятелно или да ги комбинирате - оригиналността е на дневен ред!

Тази тенденция важи с пълна сила и за очната линия. Използвайте същите цветове или такива с брокат в консистенцията, за да откроите погледа още повече. Експериментирайте и с формата ѝ. Направете двойна, удължете я и във вътрешния ъгъл на окото или прокарайте тънка линия в гънката на клепача.

Кораловото червило измества останалите, като дамите със зелени очи могат да бъдат смели в избора си, тъй като то кореспондира идеално с всичките им тонове.

 Щипка блясък

Камъните, перлите и пайетите вече заявиха присъствието си на бюти сцената и най-вече в грима на очите. Прилагайте ги върху горния клепач, залепени върху очната линия, следвайки я плътно или акцентирайте, като поставите по едно камъче във вътрешния и/или външен ъгъл на окото. Модните подиуми и червените килими вече ни дадоха множество вдъхновения, включително вариант във веждите.

Ако не сте толкова дръзки, можете да добавите желания блясък в грима на кожата. За да бъде сияйна, сякаш е целуната от слънцето, можете да смесите течен хайлайтър с фон дьо тен.

 Какво да взаимстваме от предишния сезон

Някои тенденции от миналия сезон си остават актуални и в този, но с малко надграждане. От няколко години наблюдаваме все по-голям фокус върху веждите, като формата им става по-обемна. Това лято ги оставяме “свободни”. Без помади, гелове и фиксатори - колкото по-естествени и рошави, толкова по-добре.

Контурираните устни остават под светлините на прожекторите, като единственото изменение е по-големият контраст в цветовете. Използвайте два или три тона по-тъмен молив от цвета на червилото или гланца, които сте избрали, но спазвайте правилото да са от една цветова гама!

Ако сме събудили вълнението ви за предстоящите почивки, плажни дни и тематични партита на открито, можете смело да набавите всички необходими козметични продукти, за да бъдете в крак с новостите!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!