Педикюр по правилата - да подготвим краката за лятото

Температурите се покачват все повече, а с тях идва и времето за отворените обувки. Токчета, сандали, джапанки или боси на плажа - всеки един от тези варианти изисква добре поддържан вид на краката. Педикюрът е комплексна грижа за кожата и ноктите, която се изпълнява в няколко много важни стъпки. В следващите редове разкриваме тънкостите на красивите ходила, които ще ви помогнат да се справите и сами.

Какво пропускаме

Първата ни асоциация с думата педикюр са ноктите. Лакирането им обаче е една от последните стъпки в цялостната процедура. Преди тях идва грижата за кожата. Този етап е предназначен за почистване, омекотяване и освежаване на стъпалата. Тънките подметки на отворените обувки и сухият въздух през горещите месеци водят до загрубяване, напукване и дискомфорт. Редовната грижа за епидермиса по време на педикюр е разковничето на перфектния резултат.

Грижа за кожата

Най-напред започнете с накисването на краката във вана със соли за около 10 минути. Може да използвате такива с AHA киселини в състава, които да подпомогнат действието на следващите продукти. Грапавините омекват, епидермисът се почиства от замърсяванията и се дезинфекцира. Натрупванията от мъртви клетки се разкъсват и отстраняването им във следващата фаза става много по-бързо и лесно. За нея ви е необходима педикюрна пила, с която да изпилите загрубелия слой кожа. Това действие следва да бъде много внимателно, за да не засегне здравата повърхност и да предизвика разраняване или дискомфорт. Ако във вашия случай, епидермисът се нуждае просто от освежаване, тази стъпка може да бъде заменена директно с номер 3 - масаж със скраб. Тук можете да изберете между солени и захарни. Спрете се на такъв с тонизиращ състав. Зеленият чай е компонент, който ободрява кожата, подобрява кръвообращението и овлажнява. Също така действа отпускащо на краката. Кръговите движения помагат на частиците да отстранят и последните нечистоти и роговия слой. Дели ви само една крачка от съвършенството. Нанасянето на крем или лосион е напълно задължително, ако искате да запазите и подобрите получения ефект. Комбинация от витамини, масла и регенериращи съставки може да окаже цялостен възстановяващ ефект върху кожата. Овлажнява, подхранва, предпазва от влиянието на външните фактори и премахва умората в мускулите.

Поддръжка на ноктите

Готови сте да пристъпите към заключителната фаза. Изрежете и оформете ноктите, които се нуждаят от обезмаслител преди нанасяне на какъвто и да било продукт. Той премахва мазния слой от плочката, за да позволи правилното действие на лака. Добре е да започнете с основа, която служи като защитна преграда. Тя предпазва попадането на пигмент върху плочката и нарушаването на естествения ѝ цвят. Заложете на гел лак в морскосиньо, лимоненожълто, циклама, корал или млечнобяло, което да контрастира с тена ви. Остава само топ лакът и сте напълно готови да обуете любимите си сандали на висок ток. 

Ако искате да избегнете изпотяването и плъзгането на стъпалата, втрийте в тях дезодорираща пудра. Тя неутрализира неприятните миризми, намалява отделянето на пот и освежава.

Дори и да решите да се оставите в ръцете на професионалист, вече можете да проследите за правилното изпълнение на педикюра. Защото краката ни заслужават най-добрата грижа!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!