Ценните свойства на билките в козметиката

Зад всеки козметичен продукт, който избираме стои желанието ни да изглеждаме и да се чувстваме по най-добрия възможен начин. Избираме такива, които обещават подобрение или разрешение на определен проблем, свързан с красотата ни. В миналото за тази цел са се използвали основно билкови екстракти. Днес, те влизат в състава на декоративната и бяла козметика. Ето защо фокусът в следващите редове пада върху тях и ползите, които можем да извлечем, що се отнася до индивидуалните ни процедури за красота.

Защо да изберем продукти на билкова основа

Технологиите, които се използват в съвременната козметология са значително по-развити от методите за разработка в миналото. И все пак доверието ни се печели от естествените екстракти във формулите на продуктите, които използваме. Истината е, че сред богатството от билки, можем да намерим подходящата за всяко несъвършенство, което искаме да подобрим. Те всъщност заменят химични вещества като сулфати, парабени и силикони и др., превръщайки се в алтернатива, дадена ни от природата.

Къде намират приложение

Ползите от билките са неизброими. Можете да замените целия си арсенал от козметика с продукти, включващи една определена или микс. Една от билките, които могат да ни помогнат да поддържаме косата си здрава, плътна и блестяща е копривата. Тя действа ефективно против косопад, като същевременно стимулира растежа. Още един проблем, който разрешава е пърхотът.

Със сигурност обръщаме изключително голямо внимание на лицето си, що се отнася до проблемите и несъвършенствата, които могат да възникнат при чувствителен, сух или мазен тип. Крем или друг овлажняващ продукт с лайка в състава би се вписал изключително добре в ежедневната ви рутина, тъй като тя има свойствата да успокои раздразненията, да възстанови и да върне комфорта на епидермиса.

Акнето, белезите от него, черните точки, и свръх секрецията на себум са проблем, с който се опитват да се справят не само тийнейджърите, но и хора минали двайсетте. Хамамелисът и чаеното дърво са едни от най-добрите “лечители” и “дерматолози” на природата и продукт с тях със сигурност би повлиял положително в борбата с този тип несъвършенства.

Билките могат да бъдат успешна съставна част в пастите за зъби, като повечето от тях допринасят за подобряване на състоянието на зъбите и венците, освежават дъха и избелват емайла. 

За финал, няма как да не обърнем внимание и на СПА процедурите в домашни условия, които можем да си осигурим с приятна билкова вана, която да омекоти, хидратира и тонизира кожата. А също така да ни помогне да отпуснем съзнанието си с помощта на ароматите, които се освобождават.

Природата е една своеобразна лаборатория за красота, на която, ако се доверим, ще бъдем една крачка по-близо до съвършенството!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!