Вода с кристали - преимущества и ползи

Всички сме чували сентенцията, че диамантите са най-добрите приятели на жената. Богатата разновидност от скъпоценни и полускъпоценни камъни обаче, едва ли ни е дадена от природата само, за да красят различни части от тялото ни под формата на накити. Добавянето им към питейната вода добива все по-голяма популярност и е време да разберем защо.

Какво представлява този тип вода?

Можете да срещнете различни вариации на наименованието ѝ в интернет пространството като сред тях са кристален еликсир, есенция, тоник, тинктура и т. н. За да сме най-точни е добре да се придържаме към първите два варианта. Еликсирът включва комбинация от полускъпоценни камъни, а есенцията - само един. 

Дори и да чувате за тази практика за първи път или да сте я срещали някъде “между редовете”, тя съществува от хилядолетия. Използвана като алтернативна медицина в миналото, днес тя е подкрепена от научни изследвания. Видовете минерали имат различно и специфично действие върху нашия организъм и психично състояние. Добавяйки желания от нас камък към ежедневната доза вода, която поемаме, тези свойства се прехвърлят върху нея. 

Една от ползите, които извличаме е органична. Минералите и микроелементите, които кристалите освобождават и се разтварят във водата могат значително да подобрят вкуса ѝ, да я наситят с полезни елементи и да запазят свежестта ѝ за по-дълго време. От друга страна са енергията и вибрациите, които всеки камък носи и могат да ни помогнат с различните ни душевни състояния.

Как да изберем подходящия за нас камък?

Един от начините да изберете правилния за вас минерал е като прецените на кой аспект от физическото ви или психическо здраве искате да повлияете. Аметистът е камъкът на спокойствието и хармонията. Подобрява настроението, като прогонва лошите мисли и засилва самочувствието. Има положително въздействие върху кръвоносната система, а също така разполага с детоксикиращи и антибактериални свойства. Ако пък ви терзаят сърдечни проблеми, то розовият кварц е отговорът на всички въпроси свързани с любовта и взаимоотношенията в една двойка. Действа стимулиращо върху креативността и въображението, което го прави подходящ за хората на изкуството. Освобождава тялото и ума от негативните емоции. 

Друг ефективен вариант да направите избор е според чакрите, за които отговаря даден полускъпоценен камък. Флуоритът е подходящ за хората, които се занимават активно с медитация. Той засилва концентрацията и възстановява енергийната структура на тялото и аурата. Подпомага защитната функция на организма към болестите и влияе добре на костната система. 

Ако нямате представа на кой от множеството кристали да спрете избора си, то винаги можете да разчитате на интуицията си. Тя със сигурност няма да ви подведе. Ако се намирате в труден период и имате нужда от подобрение на всички фронтове, то планинският кристал изпъква пред останалите. Считан е за най-мощен по отношение на лечебните му свойства. Дава енергия и повишава нивата на щастие.

За какво да внимаваме?

Що се отнася до количествата вода със скъпоценни камъни, които поемаме - то е не по-различно от нормалната ежедневна доза. Трябва да бъдем внимателни, ако решим сами да набавим кристалите, тъй като не всички са подходящи. Някои от тях биха могли да отделят токсини, живачен или оловен сулфид и т. н. В тези случаи е добре да се запознаете по-обстойно с тях или да потърсите професионален съвет.

Ако се доверим на твърдението, че красотата идва отвътре навън, то водата с кристали е още една стъпка, която ни доближава до съвършенството!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!