5 лесни начина да спестим при покупка на козметика

Спестяването на пари винаги е добра идея, независимо дали сте с ограничен бюджет, или не. Разнообразието от козметика на пазара често изкушава, карайки ни да влагаме голямо количество средства в продукти, запълващи шкафовете у дома. Твърдението, че колкото по-скъпа е дадена козметика, толкова по-добра работа върши невинаги е вярно и ние сме готови да го опровергаем. Вижте как да изградите максимално ефективна и бюджетна грижа с 5 лесни стъпки.

  • Слънцезащита

Ако трябва да използвате един единствен козметичен продукт - това трябва да бъде вашият избор. Независимо от сезона, SPF 30 или повече ще предпази ефективно кожата от слънчевите лъчи, носейки допълнителни ефекти като предотвратяване на преждевременното стареене и появата на пигментни петна. Предпазвайки се, ще избегнете нуждата от скъпи козметични продукти и терапии в последствие.

  • Мултифункционални формули

Произвеждат се все повече продукти, носещи няколко ползи, с тях едновременно пестите време и средства. Марки като CeraVe включват в асортимента си овлажняващи кремове със слънцезащита, които ще помогнат за свиване на бюджета за козметика. Можете да опитате също и хидратираща грижа, която е специално предназначена за лице и тяло, обикновено опаковките са по-големи и доста икономични.

  • Правилно количество

Използването на прекомерно количество козметика е често срещан проблем. Когато не познаваме правилните дозировки, не само разхищаваме продукта, но можем да причиним раздразнения или омазняване. Ето нужното количество за едно приложение:

  • крем за лице - с размер на боровинка;
  • околоочен крем - грахово зърно;
  • почистващи продукти - зърно грозде;
  • слънцезащита - 1 с. л..

  • По-кратка ежедневна грижа

Използването на по-малък брой продукти може да доведе до множество положителни ефекти. Това ще се отрази добре на месечния бюджет, ще подобри състоянието на кожата и ще подобри ефективността на козметиката. Когато комбинирате продукти с различни активни съставки, много вероятно е те да не взаимодействат добре и дори да неутрализират действието едни на други.

  • Трик за по-добро овлажняване

За да постигнете лесно максимална хидратация на лицето и тялото, нанесете любимия си крем или лосион, веднага щом сте взели душ. Нанасяйки ги на влажна кожа, се запечатва много по-голямо количество влага в епидермиса. Така пестите продукт и постигате много добри резултати едновременно. 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!