Грим: 7-те най-чести грешки, които допускаме

Добре направеният грим може да ни вдъхне увереност и да се превърне в основен акцент във визията ни. За съжаление, грешките, допуснати при направата му, често се оказват контрапродуктивни – карат кожата да изглежда уморена, вместо да е свежа и сияйна. За щастие има много правила, които ще ни помогнат да избегнем грешки и също така лесно да създадем перфектния грим. 

Какви грешки трябва да избягваме при гримиране?

1. Нанасяне на прекалено светъл или твърде тъмен фон дьо тен

Това е един от най-честите проблеми, които обикновено възникват, когато тепърва започва нашето приключение с по-професионален грим и търсим най-добрия продукт за себе си. За съжаление това може да се отнася дори за козметика, която изглежда перфектна на китката ни в магазина. За да избегнете разочарование, си струва да направите един бърз тест преди да купите. Достатъчно е да изберете трите нюанса, които изглеждат най-сходни с естествения ви тен и след това да ги нанесете с непрекъсната линия от челюстта надолу по шията, един до друг. Веднага ще стане ясно кой ви подхожда най-добре. Разбира се, когато правите своя избор, не забравяйте за типа на кожата си. За суха и чувствителна идеалният вариант е хидратиращ фон дьо тен, а за мазна - матиращ

2. Прекалено тъмен или светъл коректор под очите

За да избегнете умората и тъмните кръгове или твърде отчетливото подчертаване на бръчките, трябва да се спазва едно основно правило - коректорът да е с нюанс по-светъл от фон дьо тена. Само тогава той ще може да изпълни основната си функция -  да озари и придаде сияние. Също така не забравяйте, че коректорът трябва да има деликатна консистенция, която да не натоварва кожата под очите.

3. Твърде много контуриране с бронзант

От няколко години предимствата на бронзанта са високо ценени - той перфектно подчертава скулите и челюстта, а също помага да направим лицето по-слабо и да коригираме формата му. За съжаление, много често използваме повече продукт от препоръчаното, карайки лицето да изгледжа хлътнало и уморено. Понякога избираме и неестествен, например твърде оранжев цвят, който не отговаря на нашия светъл тен. Затова е добре да сме сигурни, че бронзантът има възможно най-неутралния нюанс, за да създаде красив и натурален цвят.

4. Твърде много пудра

Обикновено, за фиксиране или матиране на кожата използваме пудра, която значително удължава трайността на грима. За съжаление, когато се използва в прекалено голямо количество, може да накара лицето да изглежда неестествено. Ето защо, особено ако имате сух епидермис, е добре да заложите на продукт със сатенен или озаряващ финиш, който ще освежи грима. Разбира се, трябва да се нанася минимално количество пудра и внимателно да изтупате излишната част от четката.

5. Сплъстени мигли

Много от нас обичат да подчертават очите си, но често, когато искаме визуално да ги увеличим, сме склонни да прекаляваме с количеството нанесена спирала. При твърде много продукт, миглите се слепват и образуват неприятни бучки, които се ронят и падат. За да постигнете по-естествен ефект, преди нанасяне трябва да отцедите старателно четката от излишъка и да разрешете внимателно със зигзагообразни движения, контролирайки количеството туш. 

6. Твърде подчертани вежди

Друга грешка в грима са твърде тъмните и силно изразени вежди, които не само често не отговарят на цялостната визия, форма на лицето и тена на кожата, но и напълно засенчват останалия грим и отвличат вниманието от него.  Ако искате да избегнете неестествен или дори карикатурен образ, изберете малко по-мек цвят сенки или молив и постепенно увеличавайте интензитета на цвета. За бъдат те естетически подчертани, започнете с фино маркиране на долната линия, след това запълнете кухините, центъра и опашката, завършвайки с фино потъмняване на началото на веждата с остатъка от продукта, който е върху четката. 

7. Лъщене на кожата

Ако имате проблем с прекомерния блясък на кожата, дори непосредствено след нанасяне на грим, това означава, че се нуждаете от матираща пудра и матиращи листчета. Първото средство служи за фиксиране на грима непосредствено след направата му, а листчетата могат смело да се залепят за кожата през деня, без да се притеснявате, че ще развалят внимателно направения ви грим. Тяхната задача е само да абсорбират излишния себум. 

Прецизно направеният грим е ключът към зашеметяващата визия, тъй като подчертава силните ни страни. За да постигнем желаните резултати, дори е препоръчително да експериментираме с нови техники, цветове и продукти. В същото време обаче трябва да сме нащрек за грешки, които могат да съсипят всичките ни усилия.

 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!