Змийски трипептид - млада кожа за по-дълго

Естествената красота се завръща на мода след десетилетия, в които хирургическата намеса за поддържане на младостта на лицето беше на пиедестал. Все повече сред известните личности забелязваме тенденцията “без грим”, а корейските практики за грижа са изключително популярни, заради порцелановата кожа, която промотират. Ботоксът се отлага максимално във времето и това не е случайно. На хоризонта се задава негов естествен заместител - змийски трипептид. Въпреки нестандартното си название, този компонент има редица свойства. Нека видим какви са те! 

Какво представлява змийският трипептид SYN-AKE?

За да избегнем страха от използването на продукти с тази съставка, е добре да уточним, че каквато и да било отрова в необработен вид не може да намери място в козметологията. Този тип обаче се извлича от един единствен вид на семейство змии и това е храмовата усойница (ваглерова). Отровата ѝ се преработва по уникална технология. Чрез нея се извлича трипептида SYN-AKE, който се състои от три аминокиселини. 

Как действа?

Както споменахме, пептидът е заместител на ботокса, но какво всъщност е общото между тях? SYN-AKE се концентрира върху мимическите мускули на лицето, експресивните линии и дълбоките бръчки. Същността на действието му е в съкращаването на нервните импулси, които изпращаме на мускулите, за да изразим емоция или мимика. Така намалява значително появата на фини линии в мимическите зони, “пачия крак” в околоочния контур и задълбочаването на вече съществуващите бръчки.

Кога и как да го въведем в грижата за кожата?

Според водещи специалисти в дерматологията и козметологията най-добрият период за стартиране на употребата на продукт с негово участие е в края на 20-те години, когато първите белези на зрелостта стават видими. По този начин стареенето на кожата се отлага максимално във времето. Изключителността на трипептида обаче се дължи и на факта, че той действа не по-зле и върху епидермиса в напреднала възраст, като значително намалява дълбочината на линиите.

Още един негов плюс е, че е напълно съвместим с повечето от познатите ни съставки за грижа на кожата, така че можете да се доверите на хидратиращ крем с негово участие, който ще работи на няколко фронта, за да изглади бръчките, повиши еластичността и придаде максимално стегнат вид на лицето.

Един от недостатъците, върху които се концентрира SYN-AKE е пачият крак, затова можете да се спрете и на околоочен крем, който работи едновременно за минимизиране на мимическите линии и намаляване видимостта на тъмните кръгове и признаците на умора.

Ако хиперпигментацията е още един от проблемите, с които трябва да се справите, тогава можете да комбинирате борбата с нея и тази с бръчките, доверявайки се на избелващ серум, който да се пребори и с двете. Такива продукти са често включват и ниацинамид, заради изсветляващите му свойства, който си партнира идеално с трипептида!

Както естественото, различното също е на мода и е време да разнообразите режима си с нещо иновативно, за да бъдете в крак с времето.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!