Гуа Ша - перфектният масаж за лице

Масажът с Гуа Ша е стара ориенталска техника, която не губи своята актуалност вече няколко хилядолетия. И днес тя завладява социалните мрежи и всички споделят за ефекта от масажа на лицето с тази чудодейна плочка. Каква е истината? 

Гуа Ша

Какво е Гуа Ша?

Името се състои от два йероглифа Gua - остъргващи движения в определена посока, Sha - болест/зачервяване. Това е идеалното и най-просто обобщение на този метод. Гуа Ша масажът е точно остъргване на кожата с кварцов или нефритен камък, в резултат на което епидермисът става леко зачервен. 

Самата процедура се корени в традиционната азиатска медицина. Първоначално са използвани обли камъни или изпилени рога от животни, но в последствие започват да се извайват по-прецизни форми от лечебни кристали. Днес повечето приличат на издължено сърце, но могат да се намерят и такива с очертание на пеперуда. Независимо от външния си вид, всички те имат едни и същи задачи:

  • стимулират кръвообръщението - излишната подкожна течност и торбичките изчезват;

  • подобрява се лимфният поток - епидермисът става по-стегнат и еластичен;

  • изглажда бръчките - кожата се обновява на клетъчно ниво;

  • нормализира производството на себум - кожата е свежа и сияйна, порите се свиват, мазният блясък изчезва.

Важно: Плочките не трябва да се използват от хора със зачервен или увреден епидермис и страдащи от акне.

Масажна техника с Гуа Ша стъпка по стъпка



1. Подгответе кожата – използвайте деликатна пяна или друго средство, за да премахнете старателно грима. 

2. Масла, крем или серум – не забравяйте да овлажните лицето си преди масажа. Осигурете на плочата добро приплъзване и нанесете върху кожата масло, маслен серум или крем. Най-добре е за целта да изберете продукти със стягащ или антиейдж ефект.  

3. Масаж – започнете от шията. Поставете масажора под остър ъгъл спрямо кожата и придвижвайте по-широката част от ключиците към лицето. Повторете това движение няколко пъти и след това преминете към масаж на челюстта. Правете нежни движения, като използвате вдлъбнатата страна. След това идва ред на бузите, зоната под очите и челото. Започвайте всяко движение от центъра на лицето и преминавайте към външните участъци. Така ще премахнете излишната вода и лимфа от епидермиса. Ако по време на масажа усетите, че Гуа Ша плочката се движи по-трудно, нанесете малко серум или крем върху лицето си. В никакъв случай не прилагайте силен натиск!

(Не пропускайте да разгледате инфографиката по-горе). След всяка процедура измивайте масажора с подходящ продукт и го забърсвайте добре.

Съвет: Преди масажа може да поставите Gua Sha в хладилника. Охладеният камък ще стимулира още по-добре лицето и ще се справи с отока.

Кой камък да изберете?



За да решите на кой естествен камък да заложите, трябва да се запознаете със свойствата на всеки от тях:

  • кварц - действа против стареене, обновява клетките и намалява бръчките, успокоява раздразненията и намалява чувствителността;

  • нефрит - подобрява тонуса на кожата, премахва отпускането и фините бръчки, укрепва кръвоносните съдове.

  • авантюрин - ефективно се справя с различни кожни заболявания и нормализира кръвообращението.

Масажът за лице и тяло Гуа Ша е ефективна процедура, която гарантира резултати. Цените на масажорите са в достъпен диапазон, така че всяка жена може да си позволи да се поглези у дома. Поръчайте от нашия онлайн магазин, за да сте сигурни в качеството на камъка. 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!