Защо ни е необходима слънцезащита през зимата?

Лятното слънце и ароматът на слънцезащитен крем си подхождат перфектно и много често едното ни напомня за другото. Специфичният мирис ни пренася на плажа и в ума ни изникват шума на морето, горещото слънце и ледените коктейли. Със сигурност не си спомняме за мрачни зимни дни и студени утрини. Това обаче не означава, че факторът не ни е нужен през зимата. Всъщност ежедневната слънцезащита е много важна стъпка в сутрешните бюти ритуали. Това че навън е облачно, не означава, че кожата не се нуждае от протекция срещу UV лъчите.

Неприятни слънчеви изгаряния можем да получим и през зимата. Макар че не усещаме влиянията така силно, Земята се намира най-близо до Слънцето точно през този сезон. Снегът отразява лъчите и това ни излага на тяхното влияние двойно повече.

Достатъчна ли е употребата на хидратиращ крем или фон дьо тен с SPF?

Често сме склонни да употребяваме по-малко от нужното количество продукти за грижа за кожата. Златното правило е, че трябва да нанасяме половин чаена лъжичка слънцезащитен крем, за да покрием напълно лицето си. След това е важно да използваме продукта на всеки два часа или по-често, ако спортуваме или се потим повече. 

Ако през зимата обаче излизате и се прибирате по тъмно и работното ви място е далеч от прозорец, то тогава можете да си позволите да ползвате овлажнител с фактор, който да замените, щом денят стане по-дълъг.

Каква е разликата между ултравиолетови лъчи?

UVA имат най-голямата дължина на вълната и проникват в средните слоеве на кожата. Те причиняват преждевременните признаци на стареене, тъй като голяма част от устойчивостта и еластичността на кожата се определят от това повърхностно ниво. UVA лъчите помагат за слънчевия загар.

UVB лъчите имат по-къси дължини на вълната и са склонни да се задържат върху най-външния слой на кожата. Те водят до слънчеви изгаряния и могат да причинят някои видове рак.

Кой слънцезащитен продукт да изберем?

Намирането на подходящ SPF крем е важно, за да го използвате с желание всеки ден. При избора имайте предвид няколко неща:

SPF измерва колко протекция срещу слънцето предлага продуктът. Колкото по-висок фактор използвате, толкова по-предпазени сте от лъчите. Широкоспектърният крем пък предпазва от UVA и UVB лъчите. Важно е да следите за подобно описание на опаковката, за да сте сигурни, че ще получите нужната протекция. Слънцезащитният крем на The Ordinary е точно такъв и формулата му предпазва надеждно и ефективно.

Най-важното при избора - заложете на средство, което ще ви харесва да нанасяте. Някои хора предпочитат минерални слънцезащитни кремове, още известни като физически, заради съставките. Други - химичните, тъй като те не оставят бели следи върху кожата. Изберете удобен и компактен продукт, който да бъде с вас навсякъде - например стик, който се побира в чантата.

Добавянето на слънцезащитен крем в ритуалите ви за грижа през цялата година е ключът към здравата кожа, минимизирането на увреждането от слънцето и признаците на стареене. Използвайте фактор дори и когато е облачно, изберете удобна опаковка и нанасяйте на всеки два до четири часа през деня.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!