Кратък гид за интимна грижа през лятото

Лято е и почти всеки уикенд избираме да разнообразим цикличната скука на работното ежедневие със забавно и релаксиращо преживяване. Заради жегата мнозина от нас се насочват към разходка като избират да следват маршрута на лъкатушеща екопътека сред природата. Други пък посещават някой градски басейн, където сбъдват мечтата си да натрупат така желания шоколадов тен. 

Чували сме за опасността басейнът да ни донесе нежелана гъбична инфекция или замърсяване на пикочните пътища. За да бъде плажуването в градската среда приятно и полезно, трябва да имаме едно наум за кожата си, особено след контакт с водата, в чийто състав има хлор, бром, активен кислород и други видове концентрирани течности или субстанции за дезинфекция. Минаването през душа преди влизане във водата и след излизане е важна част от културата на всеки. Препаратите, с които е третирана водата, могат да унищожат полезните микроорганизми, които живеят в нас и изпълняват защитна функция. Уместно е да предотвратим рисковете и да си осигурим чистота и свежест с избора на правилния продукт - гел за интимна хигиена.

Ако сме в онова време от месеца удачен избор са дамските тампони, но - предвид ситуацията - трябва да се сменят на всеки два часа, за да не се наруши баланса на естествената микрофлора. Ако тампонът остане по-дълго, се превръща в благоприятна среда за размножаване на бактерии, които причиняват възпалителни процеси. Непосредствено след басейна е добре да се вземе душ с подходящо средство. Гелът нежно почиства, облекчава дразненето и хидратира. Използването на обикновен тоалетен сапун не е препоръчително, тъй като може да попречи на нормалните нива на киселинност.

В случай, че непосредствено след басейна се налага да отидем другаде или да пътуваме, предварително можем да се снабдим с пакет интимни мокри кърпички. Те са нежни и не дразнят зоната. Внимателно почистват тялото като поддържат оптимално нивото на рН. Ежедневните дамски превръзки са също част от интимната хигиена. Оптималният вариант за тях е да ги подменяме на всеки 3-4 часа. Изборът на бельо също е важен по отношение на грижата за деликатната област. Памукът е за предпочитане пред красивите дантелени бикини от синтетика… С него кожата диша и не задържа влага. Изкуствените материи повишават риска от изпотяване и развитие на гъбични инфекции. Ако все пак решим да заложим на красиво бельо от изкуствена тъкан, добре е да поставим буфер между материята и кожата ни - ежедневна памучна превръзка.

Използвайте почистващи продукти за интимна хигиена без парфюм в състава. Парфюмните компоненти нарушават киселинната среда, тя се алкализира и възпалението е налице.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!