Жълтият оттенък - как да се спасим от проклятието на блондинката

Всяка жена поне веднъж в живота си е искала да бъде блондинка. Да промени коренно имиджа на сериозна и делова брюнетка с този на палава изкусителка тип Мерилин Монро или Мадона. Блондинките са сладки, весели, неангажиращи, открити, артистични. С тях общуването е лесно, весело и непринудено. 

Русата коса обаче не е лесна за постигане, още по-трудна е за поддръжка. Ако на вашата тъмна коса пигментът е много силен, изрусяването не може да достигне най-светлите тонове. Без правилна грижа косата на блондинките изглежда изтощена, липсва й блясък, гъвкавост и жизненост. Това е така, защото специални химически съединения премахват естествения пигмент. Преди и след изрусяване вниманието към косата е от огромно значение. Преди - за да бъде максимално подготвена и след - за да не стои като слама.

Можете да започнете да миете косата си с подхранващ и хидратиращ шампоан месец преди предстоящата процедура. Нанасянето на маска също ще помогне косата да премине успешно през това изтощително изпитание. След изрусяването косъмът е сух, кичурите лесно се сплъстяват и са трудни за разресване. Шампоан за боядисана коса и балсам за лесно разресване трябва да се превърнат в животоспасяващи средства за косата. Възстановяваща маска за светла коса веднъж седмично ще даде глътка въздух и ще възстанови пораженията.

Но има едно нещо, което опъва нервите на новата блондинка до скъсване. Седмица или две след изрусяването косата изгубва красивия златист или пепеляворус цвят. Променя нюанса си и започва да жълтее неприятно. Основен виновник за яркото русо е слънцето. Неговите лъчи  влияят на русия цвят и го променят. Резултатът е съвсем друг нежелан цвят. Крещящото жълто изглежда ретро и неестетично. Но как едно съвременно уверено момиче да запази цвета си, при положение че е похарчило доста средства за заветния рус цвят? 

Ще си спестим стреса от подобна метаморфоза, ако сме подготвени и имаме тониращ шампоан против жълти оттенъци. В такъв тип средства има добавен цвят, неутрализиращ жълтото. Те действат само на повърхностния слой на косъма, без да проникнат навътре, затова и ефектът им не е дълготраен. Такъв шампоан запазва, подсилва и освежава цвета. 

За запазване и поддържане на придобития красив рус цвят ви трябва лилав тониращ шампоан. Той тушира и смекчава патешко жълтите оттенъци. Намалява тяхната интензивност и добавя към русото по-студен скандинавски щрих. Ако косата ви е много тънка и крехка, използвайте го по-рядко. Не дръжте шампоана на главата повече време от упоменатото в инструкцията за употреба, за да не предозирате цвета и да не се получи радикален ефект. Задължително през лятото използвайте предпазващи от UV лъчи продукти като слънцезащитен спрей за коса. След изрусяване избягвайте честата употреба на термостилизиращи уреди. Най-добре сушете косата си с хладната струя на сешоара.

Ако сте чакали месец-два, за да се превърнете от брюнетка в блондинка и накрая не сте доволни от резултата, не бързайте веднага да търсите произволна тъмна боя, за да смените визията. Ново боядисване след изрусяването тотално ще унищожи косата ви. Опитайте да изчакате няколко седмици, през които мийте с по-интензивен шампоан и подхранвайте с маски, едва след това потърсете безамонячна боя за коса.

Нова форма на косата донякъде ще ви накара да забравите за несполучливия цвят. Една авангардна прическа ще компенсира неудовлетворението от провалената блонд визия.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!