Бакучиол: растителният заместител на ретинола

Да се справим с признаците на стареене с помощта на растителна съставка? Да, напълно възможно е! Бакучиолът е компонент, придобиващ все по-голяма слава, а свойствата му доста си приличат с тези на ретинола. Постигнатите резултати са впечатляващи и поради тази причина считаме, че заслужава да бъде звездата в следващите редове.

Какво е бакучиол?

Бакучиолът е веган козметична съставка, извличана от листата и семената на растението Псоралея корилифолия. Има мощни антиоксидантни свойства, действа успокояващо и намалява обезцветяването на кожата, вследствие на агресивните атмосферни влияния. Но действието, което привлича най-голям интерес е свързано с подмладяващите му функции. Бакучиолът е положил своите корени в Китайската медицина, но проучванията в наши дни доказват, че той носи специфични ползи за всеки тип кожа.

Какво е действието на бакучиол?

Козметичната съставка има редица антистареещи свойства. Тя успява да минимизира фините линии и бръчки, спомага за възстановяването на еластичността, изглажда текстурата и тена на кожата. Увеличава обмена на клетки, стимулирайки производството на колаген. Освен това, бакучиолът се отнася чудесно към раздразнена кожа, което го прави добра алтернатива за хора, страдащи от чувствителност.

Бакучиолът не просто наподобява действията на ретинола, но успява да създаде и невероятно дуо с него. Когато се смесят, бакучиолът подсилва действието на витамин А и спомага за стабилизирането му, което води до по-голяма дълготрайност. Освен това, успокояващите свойства на растителната съставка, могат да увеличат толерантността на кожата към по-големи количества ретинол. 

Може би Витамин А е най-добрата съставка за красота, с която разполагаме в момента на пазара. За съжаление, понякога тя се оказва невъзможна за употреба върху лесно дразнима кожа или такава, развила чувствителност по време на употреба му. Затова бакучиолът е толкова впечатляващ - той не е само по-поносим от епидермиса, но и също толкова мощен като любимата ни, до момента съставка (освен това е и веган).

Как да използваме бакучиол?

Козметичните продукти, съдържащи бакучиол, е добре да бъдат прилагани върху чиста и суха кожа. Нанасяйте козметиката в реда от тази с най-лека към тази с най-плътна текстура. Така че, ако използвате серум с бакучиол, ще го нанесете преди крема за лице. Ако прилагате бакучиол сутрин, не забравяйте и слънцезащитата, която трябва задължително да бъде SPF30 или по-висока.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!