Конопеното масло - вълшебният природен еликсир за кожа, коса и нокти

Много шампоани и балсами за коса, лосиони, слънцезащитни продукти, маски за лице и серуми за нокти съдържат конопено масло. То предпазва кожата от последствията на ултравиолетовото лъчение, помага да се запази нейната еластичност и изключително добре овлажнява. Съдържа много вещества и съставки, които запазват младостта - антиоксиданти, фитостероли, аминокиселини и сапонини. Маслото е полезно за хора с всякакъв тип кожа и коса. Приложено към козметични продукти като шампоан за коса, премахва сухотата и нацъфтелите краища на косата, дава ѝ блясък и спира косопада. 

При производството на козметика в световен мащаб се добавя предимно студено пресовано конопено масло. То съдържа полиненаситени мастни киселини Омега-3 и Омега-6 както и витамините А, D, Е, магнезий, желязо, фосфор, цинк. Терапевтичните му ефекти действат благотворно на целия организъм, но особено добре влияят на красотата и хидратацията на кожата. Маслото от коноп има овлажняващо, тонизиращо и забавящо естественото стареене действие. Запечатва влагата в кожата, стимулира регенерирането и възстановяващите процеси и е суперпродуктивно при лечение на акне. Поддържа кожата стегната, еластична и гладка и се грижи за хидролипидния баланс. Много е полезно за хора със суха, тънка и лющеща се кожа, както и за такава, предразположена към образуване на пигментни петна от слънцето. Кремът за лице с конопено масло ще овлажни, омекоти и защити кожата на лицето от неблагоприятни външни фактори, ще запази влагата в нея и изглади бръчките. 

Конопеното олио съдържа 80 % мастни киселини, подхранва и регулира производството на себум. Хипоалергенно е, абсорбира се бързо, не оставя мазен блясък. Използващите конопено масло имат по-гъста и лъскава коса, по-мека и гладка кожа, здрави и твърди нокти. Подхранва, хидратира и регенерира сухата кожа, действа ефективно срещу петна и рани. Безупречно изравнява тена и не запушва порите. Освен витамините и минералите, съдържа още различни видове фитостероли и фосфолипиди.

Мастните киселини действат овлажняващо на косата и скалпа, поради това присъстват в шампоани за коса, балсами за устни, за тяло и серуми. Ако косата ви е суха и краищата ѝ се късат, добавете няколко капки конопено масло в шампоана или в балсама. Каротинът в маслото регенерира космения фоликул и подхранва косата. Шампоани, серуми и балсами на основата на конопено масло се препоръчват за всички типове коса и ефективно се борят със сухотата, разделянето на връхчетата и прекомерното омазняване. Скалпът е по-здрав и овлажнен, растежът на косата е стимулиран, а от пърхота няма и следа.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!