Серумът - must have за уморена и суха кожа

Когато през зимата влажността на въздуха намалее, кожата губи повече влага и става суха. При определени мимики стягането е осезаемо, докато повърхността на епидермиса се превръща в склад за мъртви клетки. Увреждането на защитната бариера и трансформацията ѝ в микропукнатини е началото на края на… младостта. Започва развитието на възпаления и бактерии. Те причиняват сърбеж, акне, екзема и какво ли още не.

Кога се нуждаем от серум за лице?

Уморена от стрес, лоши атмосферни условия и замърсена околна среда, кожата става отпусната, сивкава и дехидратирана. Естествената руменина, еластичност и здравословен блясък изчезват, а с тях и нашето добро настроение и самочувствие. Сигналът, че кожата на лицето ни се нуждае от спешни мерки е лесно разпознаваем. Сухотата води до неприятно опъване и лющене. Малките зачервявания се превръщат във фини линии, които не след дълго стават по-дълбоки и забележими бръчки. От бързата реакция, с надеждни и изпитани средства като серум за лице, зависи дали ще си върнем красотата и здравето, или ще ни се наложи да търсим много по-инвазивни и скъпи методи за лечение на състареното лице. 

Почистване / 2. СЕРУМ / 3. Крем

Необходими са спешни мерки във вид на вълшебни продукти, които едновременно ще овлажнят и подхранят уязвимите зони. Подобно средство с многопосочно действие е серумът. Кремът, лосионът и гримът са продукти за последващо приложение. След измиването и почистването на лицето, първо нанасяме грижовния и 100%-ово полезен за кожата ни серум. В него има невероятни масла, които образуват плътен овлажняващ слой върху кожата, “работят” часове наред и предпазват от изсушаване.

Качественият серум има богата овлажняваща и подхранваща консистенция, същевременно е много лек. Той хидратира клетките много по-мощно от всички други козметични продукти. Зарежда с жизненост и енергия. Гел формулата се абсорбира за броени минути и носи моментално чувство за освобождаване от опъването и стягането. Трансформира ефективно и придава блясък на кожата. Подхранва в дълбочина, изглажда, действа антиейдж, елиминира дразненето и зачервяването, старателно почиства порите и ги стеснява, нормализира секрецията на себум.

Как действа серумът? 

Нанасяйте го непосредствено след почистване, измиване и внимателно подсушаване. По този начин кожата не се разтяга и водата остава в епидермиса, а нанесеният серум я запечатва вътре и не ѝ позволява да се изпари. Серумите имат изключително голяма концентрация на активни съставки. Веществата в тях навлизат по-дълбоко и подготвят тъканта за по-ефективна абсорбция на крема за лице. Засилват хидратацията, заглаждат несъвършенствата и бръчките, детоксикират и добавят сияен блясък на кожата... Чудесни за употреба през сухата и студена зима са серуми с хиалуронова киселина и серамиди. Хиалуронът привлича влагата, а серамидите не ѝ позволяват да се изпари.

Специалистите препоръчват серумите да се нанасят в комплект с кремове от същата линия на марката, за по-интензивно и продължително действие на компонентите, помагащи за резултата, който търсим: активно подмладяване, изглаждане, лифтинг ефект, възстановяване, регенерация, детокс, озаряване и блясък, антибактериален - за лечение на акне и пр. Серумът може да се смеси с фон дьо тен - за олекотяване на тоналната консистенция. По този начин фон дьо тенът не изглежда изкуствено, а като собствена кожа, при това много свежа и влажна. През целия ден скъпоценните съставки на серума хидратират и осъществяват интензивна грижа за укрепването на кожната бариера. 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!