Ролята на стволовите клетки в козметиката

Възрастови петна, мимически бръчки, пигментация, акне, разширени капиляри, отпуснатост и подпухване на кожата, сухота и дехидратация вече няма да ни тормозят както преди, защото науката разгада кода на младостта. Стволовите клетки.

Стареенето на кожата се дължи на няколко причини: възраст; ултравиолетови лъчи; замърсена околна среда; стрес; вредни навици, нездравословно хранене, обездвижване и пр. Стволовите клетки са едно от чудесата за регенерация и дълъг живот. Те имат уникално свойство: способността да се самовъзстановяват. Служат като аватар на болните и увредени клетки в организма, с остарели и занижени функции. Основната им характеристика е, че могат да ремонтират различни системи на тялото, замествайки негови клетки и органи.

Стволовите клетки създават и изграждат нови тъкани. Формулата им е ковчеже с цялата генетична информация за развитие на организма. Съхранението на човешки стволови клетки се извършва в специални тъканни банки при минус 190 градуса. Съвременната медицина ги използва за лечение на редица тежки заболявания и възстановяване на увредени функции.

В козметиката се използват стволови клетки от растения. От тях не може да се възстанови човешка тъкан или орган, но може да се забави процесът на стареенето, тъй като те работят като активен биостимулатор в човешките клетки. Влияят на клетъчния растеж и обмяната на веществата. Стимулират успешно синтеза на колаген и еластин. 

От грижата със стволовите клетки от растителен произход може да се възползват хора с всякакъв тип кожа. Затова и включването им в в бяла козметика - кремове, подмладяващи серуми, шампоани, e все по-често, при това с доста добри резултати. Ако към козметичен продукт се добавят растителни стволови клетки, то е с цел да вършат определени функции - например, предпазване на кожата от дехидратация и образуването на бръчки,  намаляване на петната, по-здрава и плътна кожа.

Био стволови клетки се добиват от пъпките на растенията и младите им клонки. Извлечените екстракти защитават организма от пигментни промени, пагубните поражения от лошите условия на живот и околната среда. 

Крем за лице със стволови клетки ще проникне в най-дълбоките слоеве на дермата и ще я възстанови отвътре, като енергизира, хидратира и подхрани сухата кожа. Цитрусовите стволови клетки са способни да активизират повредените депа в кожата, възвръщайки еластичността и подпомагайки естествените биологични процеси по регенерация.

Продуктите с екстракт от растителни стволови клетки подобряват еластичността на кожата, хидратират тургора, предотвратяват заболявания като дерматит и екзема. Стволовите клетки се борят успешно с пигментация, акне и белези… Подобряват цялостното състояние на тъканта.

Стволови клетки от растителен произход активно решават проблеми с косата и ноктите. След лечение с медикаменти, в чийто състав фигурира растителен екстракт, проблемните зони укрепват, придобиват здрав вид, възстановяват здравословния си растеж.

В забързаното ежедневие почти не ни остава време да проявим грижа и обърнем внимание на косата си. Колко често си правим маска за коса и стоим часове с нея на главата? Недостатъчно, нали? Последиците са пагубни и катастрофални: пърхот, косопад, бързо омазняване и цъфтеж на краищата. Много по-лесно и комфортно е да използваме шампоан против косопад със стволови клетки. Така ще сме сигурни, че ще укрепим космената луковица и ще стимулираме растежа на нова, здрава и гъста коса. Минимум усилия и време - максимум резултат.

Такива сме. Искаме нещата да се случват тук и сега, затова за нас е важно всеки продукт за грижа да достига светкавично до нас, да работи максимално и да оправдае очакванията ни.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!