Четката за грим - вълшебната пръчица за супервизия

Всеки може да създаде звезден грим, без намесата на специалист. Качествените грим продукти с набор от няколко четки могат да превърнат всяка обикновена жена в специална. Четките нанасят грима бързо и лесно, разпределят продукта равномерно, създавайки гладък и безупречен резултат. Изборът на правилните обаче може да бъде много объркващ, нали? Не и ако сме добре информирани:

Четка за основа и фон дьо тен  

Изравнява релефа на лицето с основа за грим или фон дьо тен. Задачата ѝ е да разнесе продукта и заглади повърхността на цялото лице. Става и за руж, бронзър, пудра и хайлайтър. Мека е като перце. Равномерно скрива несъвършенствата.

Четка за коректор 

Коректорът озарява уморените участъци от лицето и торбичките под очите. Нанася се върху избрани зони, затова и четката е умалена версия на тази за фон дьо тен. Капват се няколко точици продукт върху желаното място, след това с лек преливащ преход плавно смесваме цвета на коректора с основата за грим. 

Четка за пудра  

Кабуки има много голяма и пухкава горна част с форма на купол. Равномерно разнася пудрата, която запечатва грима и го прави дълготраен. След загребването на прахообразна пудра от кутийката, е добре да потупаме дръжката на четката в твърда повърхност. Така прахът влиза по-навътре между власинките, а излишното количество пада, без да се трупа на лицето.

Контурираща четка  

Тя е с плътни влакна, леко скосени от единия край, за прахообразни и кремообразни консистенции. Чертаем линия/ щрих върху: бузите, челото, арките на веждите, върха на носа, челюстта. Целта е оптическа промяна на контурите на лицето, за стесняване или разширяване на участък, който ни създава комплекс. 

Четка за бронзант 

Широка и пухкава четка. Бронзантът помага на кожата да изглежда сякаш е целуната от слънцето, а тайната му е в равномерното нанасяне. За естествен вид се третират само участъците върху лицето, най-уязвими при излагане на слънце: слепоочията, периферията на бузите и линията на челюстта. Трябва да движим четката във формата на цифрата „3“: чело - скула - челюст. 

Четка за хайлайтър тип вентилатор 

Нанася озаряващия хайлайтър равномерно върху скулите. С нейна помощ подчертаваме върха на носа и извивката над горната устна. Тази четка е подходяща за нанасяне на слънцезащитен крем или коректор. 

Четка за сенки по клепачите на очите  

Подходяща е за сенки за очи върху горния клепач, влакната й са много по-плътни. За отличен резултат, нанасяме пигмента с леко потупване. 

Четка за вежди и разресване на мигли 

Разпознава се по малката спираловидна горна част. Власинките ѝ са по-твърди - разделят и разресват миглите или веждите. Добре разпределя спирала или гел за вежди, като нежно разресва косъмчетата. 

Четка за устни 

Предназначена е за течно червило, безцветен гланц или блясък. Можем предварително да очертаем контура на устните с молив и след това да запълним вътрешната част с течно червило. 

Почистване на четките

Много от бактериите проникват в тялото ни през устата и очите. За да предотвратим обриви и възпаления, след употреба трябва да измием четките за грим като пазим от водата дървените дръжки. Ако не разполагаме с продукт за почистване на четки, може да използваме мек препарат или сапун. След изплакване, четката се оставя легнала, с дръжка на плота и с предна част извън него, за проветряване на власинките.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!